Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νέο καρφί Μοσκοβισί σε Σόιμπλε: Να αναλάβεις τις ευθύνες σου!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία όνομα και πράγμα ο Πιέρ Μοσκοβισί. Μετά το άρθρο – απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πολ Τόμσεν για τη συμπεριφορά τους προς την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος έστειλε και νέο μήνυμα, με αποδέκτη κυρίως τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και τους «δορυφόρους» του.

Η Επιτροπή συνεχίζει την αξιολόγηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό και αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν υπερβολικά, είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί φτάνοντας, το πρωί της Πέμπτης (15.12.2016) συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί ως παρατηρητής και ο Αλέξης Τσίπρας.

Και στη συνέχεια “κάρφωσε” τον Σόιμπλε και τους συν αυτώ, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: όσοι έχουν μια τέτοια άποψη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αναφερόταν στις δηλώσεις του εκπροσωπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πως θα «παγώσουν» τα μέτρα για το χρέος, ως μέσο πίεσης (ή μάλλον εκβίασης) προς την Αθήνα να πάρει πίσω το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο Γάλλος Επίτροπος επεσήμανε η απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους είναι συμπαγής στη βάση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται: «Ο παράμετροι αυτοί παραμένουν σε ισχύ» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι αδύνατον να αντιτάσσαμε την ελάφρυνση του χρέους, που είναι απαραίτητη, με την κοινωνική συνοχή».

Ερωτηθείς εάν η άποψη της Επιτροπής είναι ότι η απόφαση του Eurogroup δεν είναι έγκυρη, ανέφερε ότι στο Eurogroup μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, η Επιτροπή από την πλευρά της όμως, ενδιαφέρεται για το κοινό συμφέρον και έχει διαφορετική άποψη.

Ντροπιαστική και απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. «Στηρίζουμε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές αρχές» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε