Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νεο μέτωπο! Ο Πολύδωρας στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ

Νεο μέτωπο! Ο Πολύδωρας στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ

Τα επεισόδια δεν έχουν τέλος! Μια συνάντηση που θα συζητηθεί, έγινε σήμερα μεταξύ του για 48 ώρες Προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι δυσαρεστημένος με τον Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό δεν το έχει κρύψει στο ελάχιστο παρά το γεγονός ότι δηλώνει “στρατιώτης της παράταξης”.

Αιτία, της δυσαρέκειας το γεγονός ότι δεν προτάθηκε για Πρόεδρος της Βουλής και αντι αυτού η ΝΔ θα προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον κ. Πολύδωρα, την δυσφορία της από την αιφνιδιαστική και εκτός θεσμικών προβλέψεων, εξαγγελία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αλλάξουν τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ του υπογράμμισε τη ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, που αγνοεί τις θεσμικές διαδικασίες, διαβουλεύσεις και συναινέσεις και έχει ως στόχο την υποβάθμιση του ρόλου της αντιπολίτευσης στη βουλή και ειδικότερα της αξιωματικής.

Κρατώντας ξεκάθαρη στάση ο κ. Βύρων Πολύδωρας εξέφρασε «την έκπληξή του και κατ’ ακολουθίαν την αντίρρησή του για τυχόν τροποποιήσεις του κανονισμού χωρίς διαβούλευση μεταξύ όλων των κομμάτων της Βουλής, χωρίς την λειτουργία της Επιτροπής Κανονισμού και με αγνόηση του κοινοβουλευτικού όρου της επίτευξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης αν όχι ομοφωνίας».

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι. Ο κ.Μεϊμαράκης που έχει προταθεί για Προεδρος της Βουλής από τη ΝΔ θα έχει αντίπαλο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτείται ο νεος υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος

Ο Β.Πολύδωρας έμαθε από την τηλεόραση ότι δεν θα είναι Πρόεδρος της Βουλής

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα προταθεί για πρόεδρος της Βουλής


 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε