weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Νέος… εξάψαλμος Πάγκαλου στον Μιχελάκη – Τον αποκάλεσε «βαρώνο Μινχάουζεν»

Νέος… εξάψαλμος Πάγκαλου στον Μιχελάκη – Τον αποκάλεσε «βαρώνο Μινχάουζεν»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνέχεια στη βεντέτα του με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δίνει ο Θόδωρος Πάγκαλος με νέα ανακοίνωσή του. Αποκαλεί τον Γιάννη Μιχελάκη «τσικό» της ακροδεξιάς και τονίζει θα κινηθεί όπως προβλέπουν οι νόμοι στις περιπτώσεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

«Η τελευταία λέξη» είναι ο τίτλος που φέρει η νέα ανακοίνωση της αντιπροεδρίας με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Θόδωρος Πάγκαλος στην εφημερίδα Hurriyet περί τεμπέληδων Ελλήνων και δουλευταράδων Τούρκων.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος διέψευσε για ακόμη μια φορά ότι έκανε τις περιβόητες δηλώσεις και παραθέτει τις «αλήθειες του» και τα «ψέματα της ΝΔ».

Τα πέντε ψέματα της Νέας Δημοκρατίας

Αλήθειες

Ο Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη στην Hurriyet

Ο δημοσιογράφος της Hurriyet αναφέρει εγγράφως ότι δεν πήρε ποτέ συνέντευξη από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ούτε καν μια δήλωση, όπως από την πρώτη στιγμή αποσαφήνισε το Γραφείο Τύπου του Αντιπροέδρου. Υπάρχει απλώς η προσφώνηση του Αντιπροέδρου σε γεύμα των ομογενειακών σωματείων της Κωνσταντινούπολης, όπως ακριβώς γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του Αντιπροέδρου

Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη «όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε»

Δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση

Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη ότι «οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες και πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές»

Δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση

Ο Πάγκαλος δήλωσε κατά λέξη «μετά την εξαγορά της FinansBank κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις»

Ο Αντιπρόεδρος επανέλαβε γνωστές θέσεις του για το ζήτημα της εξαγοράς της Finansbank όχι ως προς το τίμημα της εξαγοράς που ήταν το αντικείμενο παλαιότερης κριτικής αλλά ως προς το θετικό γεγονός της προόδου των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

Χθες το απόγευμα η ανεπίσημη θέση της ΝΔ που διακινήθηκε στα γνωστά εκβιαστικά blogs ήταν ότι υπάρχει μαγνητοφωνημένο κείμενο από συνέντευξη του Πάγκαλου σε τούρκο δημοσιογράφο (όχι της Hurriyet) στην οποία έχουν καταγραφεί οι επίμαχες δηλώσεις

Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο

Στο στόχαστρό του βρίσκεται κυρίως ο Γιάννης Μιχελάκης, τον οποίο χαρακτηρίζει «βαρώνο Μινχάουζεν», ενώ αναφέρεται ιδιαίτερα στη σχέση που συνδέει τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, που έφερε στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου και φέρεται να έγιναν οι επίμαχες δηλώσεις.

«Στην ίδια προσφώνηση ο Αντιπρόεδρος έθεσε, επίσης, σειρά ουσιαστικών ζητημάτων που αφορούν τους ομογενείς της Πόλης, μεταξύ των οποίων και το κορυφαίο θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης. Αυτός είναι και ο λόγος που μέρος της ομιλίας του εκφωνήθηκε στα αγγλικά διότι ο Αντιπρόεδρος, για τα συγκεκριμένα θέματα, ήθελε να απευθυνθεί στους Τούρκους, Αρμενίους και Εβραίους που ήταν παρόντες και όχι να κάνει μια δήλωση για εσωτερική κατανάλωση. Βεβαίως αυτά τα αποσπάσματα, η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να τα ξεχάσει.

Εν πάση περιπτώσει, αρκεί να διαβάσει κάποιος όσα δήλωσε ο κ.Μιχελάκης στις 18/4/2011 και όσα δημοσίευσε η εφημερίδα του σήμερα για να αντιληφθεί ότι επάξια κέρδισε τον τίτλο «βαρώνος Μυνχάουζεν». Όμως αυτός δεν ήταν εκπρόσωπος τύπου ενός κόμματος εξουσίας. Είναι δυνατόν να θέλει να κυβερνήσει κάποιος τη χώρα με ακροδεξιά «τσικό» και με τέτοιες μεθόδους;

Η εξέλιξη των γεγονότων δικαιώνει όσους από την πρώτη στιγμή έθεσαν το μέγιστο ζήτημα αρχής για το κατά πόσον είναι συμβατό, εκπρόσωποι Τύπου ενός κόμματος να διορίζονται εκδότες ή διευθυντές εφημερίδων εξακολουθώντας επί της ουσίας να ασκούν έλεγχο στις εφημερίδες τους. Το ζήτημα δεν είναι τι έγραψε και τι γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» αλλά η διαπλοκή κόμματος και εφημερίδας με την ταύτιση στο ίδιο πρόσωπο δύο λειτουργιών εκ γενετής αντίθετων.
Ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε ήδη να έχει αποπέμψει τον εκπρόσωπο Τύπου του ως κοινό συκοφάντη.

Σχετικά με το ζήτημα της Hurriyet και της αξιοπιστίας των γραφομένων της, πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι έγκυρη και με μακρά παράδοση. Το πώς θα διευθετήσει το δεοντολογικό ζήτημα που ανέκυψε με τον τρόπο που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος παρουσίασε την ομιλία του Αντιπροέδρου και την πρόσθεση φράσεων σε εισαγωγικά που ποτέ δεν ειπώθηκαν, είναι εσωτερικό της ζήτημα.

Είναι προφανές επίσης ότι ο «Ελεύθερος Τύπος» έχει γυρίσει στις εποχές του «βρώμικου ΄89». Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και λογικές που πλήρωσε ακριβά η χώρα, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της δικαιοσύνης. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα κινηθεί όπως προβλέπουν οι νόμοι στις περιπτώσεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης», καταλήγει η ανακοίνωση της αντιπρόεδρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Δεν υπάρχει θέμα” λέει το Μαξίμου που… έψαχνε την κασέτα με τις δηλώσεις Πάγκαλου
Μύδροι Πάγκαλου κατά ΝΔ – Αποκάλεσε τον Μιχελάκη ακροδεξιό τσικό της δημοσιογραφίας
Φανταστική κατά τον Θ. Πάγκαλο η συνέντευξη στη Hürriyet όπου αποκαλεί τεμπέληδες τους Έλληνες

#TAGS MM