Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

New York Times: Η τρόικα ζητά την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων

New York Times: Η τρόικα ζητά την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων

– «Οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα περισσότερα μέτρα» γράφει η εφημερίδα
– Απαιτούν την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων για να ανάψουν το «πράσινο φως» στην επόμενη δόση
– Δημοσίευμα του Bloomberg πριν από μερικές μέρες μιλούσε για απολύσεις 150.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο έως το 2015
– Financial Times: «Που τα «έσπασαν» κυβέρνηση και τρόικα»

Ακόμη ένα δημοσίευμα από το εξωτερικό έρχεται να προκαλέσει… ταραχή στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Τις προηγούμενες μέρες ήταν το Bloomberg που μιλούσε για απαίτηση της τρόικας να φύγουν 150.000 υπάλληλοι από το δημόσιο έως το 2015, σήμερα είναι οι New York Times.

Μόνο που το νέο δημοσίευμα είναι πιο συγκεκριμένο. Σύμφωνα με αυτό, η τρόικα έχει ζητήσει να φύγουν άμεσα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι ο όρος, σύμφωνα με την εφημερίδα, για να πάρει η Ελλάδα τη δόση των 2,8 δισ. του Μαρτίου.

«Για άλλη μια φορά οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα νέες περικοπές» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Επαναλαμβάνεται τόσο περίτεχνα, που φτάνει σχεδόν στα όρια του τελετουργικού: η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας έφυγε από την Αθήνα χωρίς συμφωνία για το αν η χώρα πρέπει να πάρει τη νέα δόση της βοήθειας», γράφει.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταλάβει πως θα ανταποκριθεί μια από τις πιο σκληρές απαιτήσεις της τρόικας: να ορίσει τους 25.000 από τους 650.000 δημοσίους υπαλλήλους για ενδεχόμενη απόλυση».

Σύμφωνα με τους New York Times «αυτή ήταν μια από τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών αργά το βράδυ της Τετάρτης καθώς οι απεσταλμένοι τους «πάγωσαν» την τελευταία επιθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, εγκαταλείποντας την Αθήνα και τους Έλληνες αξιωματούχους να ακονίζουν τα μολύβια τους και να σκληραίνουν τη στάση τους για να βρουν νέες περικοπές».

Η εφημερίδα σημειώνει πάντως ότι εκπρόσωποι της τρόικας εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τη «σημαντική» πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο «συμμάζεμα» των οικονομικών της. «Αλλά είπαν πως η Αθήνα πρέπει να ακολουθήσει πιο αυστηρά τις δεσμεύσεις της για συρρίκνωση του δημοσίου τομέα για να πάρει την επόμενη δόση», σημειώνει η εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κινείται και το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times για την Ελλάδα. «Η διαμάχη πάνω στο ζήτημα της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων έφερε σε αδιέξοδο τις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, καθυστερώντας τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, εν μέσω φόβων ότι το πρόγραμμα διασώσεων της χώρας ήδη εκτρέπεται», γράφει το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Financial Times: Πού τα “έσπασαν” η Αθήνα με την τρόικα

Bloomberg: Η τρόικα θέλει «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη δόση

Μένει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Ηλεκτροσόκ με έξι φόρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Δημόσιο: 5.000 απολύσεις πρότεινε η Κυβέρνηση στην Τρόικα

Στο άτυπο Eurogroup η δόση του Μαρτίου

Το ΣΔΟΕ θα βλέπει τις καταθέσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε