Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νίμιτς: Θα περιμένω την επόμενη κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρο Δήμα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μάθιου κ. Νίμιτς, αφού ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό για τις πρόσφατες επαφές του στην ΠΓΔΜ, και σημείωσε ότι διαπίστωσε την ειλικρινή διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Ο κ. Δήμας με ενθάρρυνε να συνεχίσω την εντολή μου στα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης», υπογράμμισε ο κ. Νίμιτς.

Επίσης αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Νίμιτς παρατήρησε ότι στο πλαίσιο της Δημοκρατίας είναι φυσικό να υπάρχουν και οι εκλογές, σημειώνοντας πως τόσα χρόνια είχαμε εκλογές και στις δυο γειτονικές χώρες. Υπογράμμισε ωστόσο ότι εάν προκηρυχθούν εκλογές θα αναμένει την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα για να προχωρήσει σε μία λύση του ζητήματος της ονομασίας.

Τέλος τόνισε ότι αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι και η τωρινή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και παράλληλα να ασχοληθεί και με το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκούεφσκι καλεί Παπαδήμο σε συνάντηση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε