Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νόμος – κοστούμι εναντίον των “ταγμάτων εφόδου” της Χρυσής Αυγής;

Νόμος – κοστούμι εναντίον των “ταγμάτων εφόδου” της Χρυσής Αυγής;

– Μετά τις “χειροπέδες” Δένδια, η ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης
– Υπό παρακολούθηση μέλη και site εθνικιστικών ομάδων
– Α. Ρουπακιώτης: στη φυλακή οι ένοχοι για ρατσιστική συμπεριφορά

Μετά την είδηση που δεν διαψεύστηκε (πλήρως) ότι οι αστυνομικοί έχουν σαφείς εντολές για συλλήψεις μελών ακόμη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής που προβαίνουν σε ενέργειες τύπου Ραφήνας και Μεσολογγίου, έρχονται οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης να … δέσουν με τις ίδιες πληροφορίες.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ούτως ή άλλως όταν διαπράττεται κακούργημα άσχετα από το εάν διαπράττεται από πολίτη ή βουλευτή οι αστυνομικοί οφείλουν να προβούν σε σύλληψη. Πρόσθεταν όμως με νόημα ότι αναζητείται η φόρμουλα αντίδρασης των αστυνομικών σε επεισόδια ανάλογα της Ραφήνας και του Μεσολογγίου με την προτροπή ή την ανοχή βουλευτών.

Μια ημέρα μετά έρχεται η συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπήρχε υπό διαμόρφωση ρύθμιση για την αντιμετώπιση ρατσιστικών επιθέσεων και συμπεριφορών αλλά “ολοκληρώθηκε η οριοθέτησή της, με τις τελευταίες -έκνομες και κόντρα στις συνταγματικές παραδοχές- συμπεριφορές στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής.”

Η ρύθμιση λοιπόν περιλαμβάνει και αντίστοιχες συμπεριφορές και προφανώς αναμένεται να “λύσει” και τα χέρια των αστυνομικών σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ήδη μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τόσο η κρατική ασφάλεια έχει αναλάβει την παρακολούθηση μελών εθνικιστικών ομάδων, ενώ και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος την παρακολούθηση site του χώρου.

Πλέον όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης “Το δικαστήριο θα μπορεί να οδηγεί στη φυλακή εκείνους οι οποίοι θα κριθούν ένοχοι τέτοιων συμπεριφορών, οι οποίες προέρχονται από φυλετικό, ιδεολογικό μίσος…”.

Διαβάστε επίσης:
Εντολή Δένδια: Να συλλαμβάνονται βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παναγιώταρος: Η επέτειος του Μελιγαλά θα γίνει εθνική εορτή! Video

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε