Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νομοσχέδιο με συγχωνεύσεις και αυστηρές ποινές για την λαθροϋλοτόμηση

Νομοσχέδιο με συγχωνεύσεις και αυστηρές ποινές για την λαθροϋλοτόμηση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι διατάξεις νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο εισάγονται αυστηρότερες διατάξεις για τη λαθροϋλοτόμηση.

Μήνυμα ότι η Πολιτεία θα είναι αυστηρή στην παρανομία σε βάρος του δασικού πλούτου, χαρακτήρισε τις διατάξεις ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η συγχώνευση τριών νομικών προσώπων στην Κρήτη, τον Οργανισμό Αναπτύξεως Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ), τον Οργανισμό Αναπτύξεως Ανατολικής Κρήτης (ΟΑΝΑΚ) και τις «Υποδομές Κρήτης». Η συγχώνευση υλοποιείται με τη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.» (ΟΑΚ Α.Ε.). Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι δημιουργείται μια δομή βιώσιμη και περισσότερο αποτελεσματική.

«Η συγχώνευση των δύο οργανισμών γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης.

Ανάμεσα στις διατάξεις που ψηφίστηκαν είναι ρύθμιση με την οποία αναστέλλονται διώξεις των ΔΣ αγροτικών συνεταιρισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και παύουν και οι κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι σήμερα υπάρχουν μέλη ΔΣ που μπορεί να μην ευθύνονται για λάθη που έγιναν στο παρελθόν και το πρόβλημα αυτό επιχειρεί να λύσει η διάταξη. Προανήγγειλε επίσης αλλαγές στο συνεταιριστικό νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίστηκε η σύμβαση για τα κοιτάσματα στον Πρίνο και την Καβάλα

Όλες οι ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Όλα τα κίνητρα του Επενδυτικού Νόμου – Δείτε όλο το νομοσχέδιο μαμούθ

 Νομοσχέδιο σκούπα για άνεργους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε