Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντ.Μπακογιάννη στο Newsit:”Ο Καμμένος λέει ό,τι του κατέβει”

– “Τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι μπράβοι”
– “Έχω πάρει το μάθημά μου” – Αμετροεπής ο Βενιζέλος – Δεν μπορεί να δώσει αυτά που τάζει ο Σαμαράς
– “Η ΝΔ σήμερα πληρώνει την πολιτική της και έχει ένα κόμμα αριστερά της και ένα κόμμα δεξιά της”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΩΡΑ 14.23 Με ενοχλεί πολύ αυτή η ιστορία που γίνεται με τις φωτογραφίες αυτών των κοριτσιών. Αυτή η διαπόμπευση αυτών των άμοιρων άρρωστων κοριτσιών είναι ντροπή. Εχουμε γίνει κοινωνία ανθρωποφαγική. Όποιος θέλει να ενημερωθεί μπορεί να μπει στο site της αστυνομίας. Καταπατάται το δικαίωμα ενός άρρωστου ανθρώπου κατ’ αυτό τον βάνασυσο τρόπο.

ΩΡΑ 14.21 Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας βεβαίως. Υπέρ του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας. Ο πρώτος που το είχε θέσει ήταν ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος.

ΩΡΑ 14.20 Πρέπει να μπούμε στην λογική ευρύτερων συνεργασιών. Ας αποκτήσουμε την κουλτούρα συνεργασιών για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Το λέω συνέχεια ότι χρειαζόμαστε μια “Εθνική Ελλάδος”.

ΩΡΑ 14.18 Τα επενδυτικά ευρωομόλογα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνουν και μας αφορούν κι εμάς.

ΩΡΑ 14.17 Εγω είμαι φίλη του Σαρκοζί εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά η Ευρώπη χρειάζεται έναν Ολάντ να ταράξει τα νερά.

ΩΡΑ 14.16 Η Χαλυβουργία δεν πουλάει πλέον γιατί έχει καταρρεύσει η οικοδομή. Αυτό που κάνουν σήμερα οι χαλυβουργοί είναι τακτική του ΠΑΜΕ που έκανε το ίδιο με την ΠΝΟ και πρόσθεσαν ανέργους στον μακρύ κατάλογο. Εγώ είμαι έτοιμη να στηρίξω ό,τι δίνει δουλειά.

ΩΡΑ 14.15 Με πάθος θέλουν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο. Εδώ ο Μαρκόπουλος ζήτησε να συνεργαστεί με το ΚΚΕ.

ΩΡΑ 14.13 Ο πολιτικός λόγος του κ.Καμμένου είναι ένας πολιτικός λόγος που λέει ό,τι του κατέβει.

ΩΡΑ 14.11 Δεν είναι εύκολος ο πολιτικός λόγος που αρθρώνω. Με άνεση θα μπορούσα να λαϊκίζω. Αλλά δεν μπορούσα συνειδησιακα. Δεν μπορώ να βλέπω άνεργη μάνα με παιδιά και να της τάζω.

ΩΡΑ 14.09 Όποιος έχει ασχοληθεί με την εξωτερική πολιτική ξέρει ότι οι χώρες δεν αλλάζουν εύκολα. Όπως η Αίγυπτος ή η Λιβύη. Θέλουν χρόνο.

ΩΡΑ 14.07 Για μας την μεγαλύτερη σημασία έχει η υφαλοκρηπίδα μας. Πρέπει να συνεργαστούμε με τις νέες κυβερνησεις της Αιγύπτου και της Λιβύης. Ακούω πολύ λαϊκισμό με την ΑΟΖ. Έχει γίνει σλόγκαν μετά την ιστορία της Κύπρου με τους υδρογονάνθρακες. Όλοι αυτοί που αγοράζουν και πουλάνε ΑΟΖ δεν έχουν συναίσθηση ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια;

ΩΡΑ 14.06 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ: Βάλαμε μόνο μέσω Google στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Την τηλεόραση μας την δίνουν δωρεάν όπως σε όλα τα κόμματα. Η χρηματοδότηση είναι μόνο από τα μέλη μας.

ΩΡΑ 14.05 Κατά την γνώμη μου ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να είναι πολιτικός. Νιώθει ότι πρέπει να δώσει λογαριασμό.

ΩΡΑ 14.04 Οταν άκουσα τον κ.Βενιζέλο να λέει ότι το PSI είναι παρόμοιο με την Συνθήκη της Λωζάνης είπα ότι η αμετροέπεια δεν έχει όρια.

ΩΡΑ 14.04 Το κράτος από έναν ιδιωτικό ΟΠΑΠ θα έχει έσοδα πολύ περισσότερα απ’ ότι σήμερα.

ΩΡΑ 14.03 Οι υποσχέσεις που δίνει ο κ.Σαμαράς δεν μπορούν να καλυφθούν. 350 εκατ. έψαχναν οι 3 αρχηγοί για να μην κόψουν τις επικουρικές και γίναμε ρεζίλι και τώρα τάζουν 12 δις.

ΩΡΑ 14.02 Η ΝΔ σήμερα πληρώνει την πολιτική της και έχει ένα κόμμα αριστερά της και ένα κόμμα δεξιά της.

ΩΡΑ 13.59 Εγώ υπήρξα 20 χρόνια, στελεχος της ΝΔ και συνδέομαι πάρα πολύ με όλους τους ανθρώπους στη ΝΔ. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα να χειριστώ την διαγραφή μου.

ΩΡΑ 13.58 Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Πρέπει να γίνουν κέντρα υποδοχής στην Τουρκία και την Ελλάδα και 1,5 μήνα παραμονή και επαναπατρισμός. Τα περίφημα κέντρα υποδοχής τα ανακάλυψε ο κ.Χρυσοχοϊδης τον τελευταίο μήνα.

ΩΡΑ 13.57 Με στενοχωρεί πολύ το θέμα της Χρυσής Αυγής, γιατί δοξάζονται κρυπτόμενοι. Μια ολόκληρη γενιά από 18-25 δεν έχει συναίσθηση τι λένε. Κατά την γνώμη μου είναι μπράβοι και βρήκαν κενό να δράσουν μέσα από την ανικανότητα των αρμοδίων να δράσουν.

ΩΡΑ 13.56 Ημουν η μόνη υπουργός Εξωτερικών που κατάργησε τις σουίτες.

ΩΡΑ 13.55 Κάναμε 150 εκατομμύρια διαγωνισμούς και δεν είχαμε ούτε μια ένσταση. Βεβαίως πήραμε ένα δάνειο τότε, 150 εκατ. με το χαμηλότερο επιτόκιο, αλλά βεβαίως σήμερα βλέποντας εκ των υστέρων αυτά τα χαμηλά επιτόκια μας κατέστρεψαν.

ΩΡΑ 13.53 Παρέλαβα τον δήμο Αθηναίων με υποθηκευμένα τα τραπεζοκαθίσματα. Εφερα εταιρείες ελέγχου. Και μετά από τρία χρόνια παρέδωσα τον Δήμο Moody’s A.

ΩΡΑ 13.52 Απο παρθενογένεση δεν γίνεται τίποτα. Ολοι όσοι ζητούν την ψήφο, έχουν υπάρξει στο πολιτικό σύστημα. Εγώ έχω πάρει το μάθημά μου. Η προκήρυξη των εκλογών δεν οδήγησε δυστυχώς παρά σε μια καθυστέρηση 6 μηνών. Αποδέχομαι ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα. Μια εποχή μπροστά στην τεράστια αντίδραση που είχαμε κάναμε πίσω.

ΩΡΑ 13.50 Ηταν μια εταιρεία η οποία είχε μπει στην λογική με τις εταιρείες των υποβρυχίων αλλά και των οπλικών συστημάτων. Μπορούσε το ελληνικό κράτος να ζητήσει ονόματα.

ΩΡΑ 13.49 Εφαγα πολλή λάσπη και δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να παντήσω. Ρωτήθηκα για τις ηλεκτρικές συσκευές για τις οποίες κρεμόμουν στα μανταλάκια πάνω από 8 μήνες. Ηταν χορηγία της Siemens για τα ΚΑΠΗ στο Δ.Αθηναίων. Ο τρόπος με τον οποίο έκλεισαν τα δυο κόμματα την υπόθεση της Siemens ήταν σκάνδαλο.

ΩΡΑ 13.47 Προσπάθησα 3 μήνες να συνεργαστώ με τον κ.Μάνο. Προτείναμε συλλογική ηγεσία, ή να κατέβουμε με σταυρό, αλλά το μόνο που είπε ήταν ότι ήθελε εκείνος να είναι αρχηγός. Ελπίζω ότι μετά τις εκλογές θα δεχθεί μιας μορφής συνεργασία. Η ΔΗΣΥ έχει όλες τις πιθανότητες να μπει στην Βουλή και καλώ όποιον είναι πεπεισμένος να μας ψηφίσει και να μην πάει σε κόμματα των οποίων οι ψήφοι θα προστεθούν σε εκείνες του κ.Σαμαρά.

ΩΡΑ 13.46 Μακριά από εμένα η αποψη ότι μιλάω με ευκολία για απολύσεις και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

ΩΡΑ 13.45 ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μιλάει με ευκολία για απολύσεις στο Δημόσιο. Σήμερα υπάρχουν 1 εκατ. άνεργοι και είναι του ιδιωτικού τομέα. Απολύθηκαν και γι’ αυτούς δεν άνοιξε μύτη. Οι μισοί είναι οικογενειάρχες. Αρα δεν σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να απολύονται με ευκολία αλλά να μην υπάρχει αξιολόγηση στο Δημόσιο.

ΩΡΑ 13.44 Για να μπορέσουμε να βγούμε από την κατάσταση που είμαστε πρέπει να αρχίσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές από την Δευτερα. Για να μπορούμε να ξανασυζητήσουμε με τους δανειστές το θέμα των μισθών. Είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι εφικτό.

ΩΡΑ 13.43 Για να πάρουμε τα πάνω μας ως λαός αφού διαπιστώσουμε ότι έχουμε χρεοκοπήσει πρέπει να δημιουργηθούν δουλειές στην χώρα μέσω επενδύσεων. Πρέπει να εξαφανίσουμε τα αντικίνητρα.

ΩΡΑ 13.42 Θα πρέπει να καθήσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι την επομένη των εκλογών.

Κάθε μέρα καλεσμένοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους απαντούν στα ερωτήματά σας τα οποία μπορείτε να στέλνετε 24 ώρες πριν την συνέντευξη αλλά και κατά την διάρκειά της.

Η συζήτηση θα διαρκεί περίπου 20 λεπτά και στην συνέχεια ο καλεσμένος – υποψήφιος θα απαντά στα δικα σας ερωτήματα.

Όσα ερωτήματα δεν προλάβουν να απαντηθούν θα τα δίνουμε στον υποψήφιο κι εκείνος θα αναλαμβάνει την υποχρέωση να τα απαντήσει ένα – ένα.

Αύριο, στις 12.00 στο στούντιο του Newsit ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε