Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ντόρα: Όχι στην εξεταστική για την οικονομία

Η Ντόρα Μπακογιάννη. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Ντόρα Μπακογιάννη. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αντίθετη σε οποιαδήποτε προοπτική εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής η κ.Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση θα ήταν επιζήμια για την οικονομία και τον πολιτικό κόσμο.
 
Η κ.Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί και το επιβεβαίωσε μιλώντας στη συνέχεια με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι διαφωνεί και με την πρόταση που καταθέτει σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, και από τη ΝΔ για έναρξη του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων από το 1981.
 
Παρ’ όλα αυτά, είπε, θα συνυπογράψει την πρόταση του κόμματός της, «για να μη φανεί ότι η ίδια κάνει αντάρτικο και υπονομεύει το κόμμα της». Δήλωσε ότι δεν διαφωνεί με οποιαδήποτε εξεταστική, αντιθέτως ή ίδια ήταν που επί προηγουμένης κυβερνήσεως είχε ταχθεί υπέρ της σύστασης εξεταστικής για τη Ζίμενς.
 
Όμως διαφωνεί με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την οικονομία, αν και, όπως είπε, στη φάση αυτή η ΝΔ έχει τη μικρότερη ευθύνη,«αλλά όποιος ξέρει τις Βρυξέλλες θα αντιληφθεί ότι τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια».
 
«Είναι βέβαιο», είπε η κ. Μπακογιάννη, «ότι η ΝΔ θα βγάλει τα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ στοιχεία των τελευταίων δύο ετών, που θα είναι βούτυρο στο ψωμί τόσο των κερδοσκόπων, όσο και των Βρυξελλών».
 
“Κάνω έκκληση, θα εξυπηρετηθούν μόνον όσοι επιβουλεύονται την Ελλάδα. Θα οδηγηθεί ο πολιτικός κόσμος σε δίνη χωρίς τέλος. Η ΝΔ τιμωρήθηκε από το λαό με την μεγαλύτερη ήττα της στα πολιτικά χρονικά. Μη δώσουμε όμως περισσότερα επιχειρήματα στις Βρυξέλλες, κάτι που θα πληρώσουν και ο πολικός κόσμος και η Ελλάδα”, τόνισε η κ.Μπακογιάννη.
 
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απάντησε ότι «αν η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, όπως λένε οι βουλευτές της, τότε τα πράγματα είναι απλά. Αν όμως υπάρχουν ευθύνες δεν θα πρέπει να αποδοθούν; Η εξεταστική θα διαπιστώσει αν υπήρξε πρόβλημα στην καταγραφή των στοιχείων που εστάλησαν την περίοδο 2008-09».
 
Ο κ. Σαχινίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της κ. Μπακογιάννη για την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στις γονικές άτυπες δωρεές, το οποίο μέχρι πριν την ισχύ του τελευταίου νόμου, ήταν 95.000 ευρώ, είπε ότι ήταν ένα «παράθυρο» για φοροαποφυγή. Σημείωσε, ότι από έρευνα στις ΔΟΥ προέκυψε, ότι πολλοί έκαναν δωρεές κάτω του ορίου που προέβλεπε ο νόμος, με αποτέλεσμα τεράστιες περιουσίες να μεταβιβαστούν με ενιαίο φορολογικό συντελεστή τα τελευταία δύο χρόνια με χαμηλή φορολογική απόδοση για το κράτος.
 
Η κ. Μπακογιάννη από την πλευρά της, είπε ότι η ίδια δεν μιλά για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά για την απλή καθημερινή πρακτική γονέων που δίνουν το μήνα στα παιδιά του ένα μικρό ποσό, εφόσον έχουν την δυνατότητα από τη σύνταξή τους, για την αποπληρωμή της δόσης του στεγαστικού τους δανείου, ώστε να δικαιολογείται στο πλαίσιο τυχόν ελέγχου του πόθεν έσχες. Με τον νέο νόμο όποιος κάνει ακόμη και άτυπη δωρεά στα παιδιά του θα πρέπει να φορολογηθεί με 10%.
 
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε