Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ντόρα: «Το κόμμα θα ανακοινωθεί πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η πρώην υπουργός μίλησε για αντιπροσώπευσης, η οποία οδηγεί σε κρίση της Δημοκρατίας με αφορμή την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Μέχρι τον προϋπολογισμό, η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός της όπως γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Η κα Μπακογιάννη έστρεψε τα πυρά της στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο που λειτουργούν τα δυο μεγάλα κόμματα.

«Το βέβαιο είναι ότι λειτουργούν με τα ίδια αντανακλαστικά, με την ίδια λογική, όπως προ της κρίσης. Δηλαδή, τάζουμε παραμονές εκλογών και δηλώνουμε ότι παραλάβαμε καμένη γη την επόμενη. Αυτό το μοντέλο ακολουθήθηκε εδώ και 30 χρόνια και μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε. Και φτάνουμε σήμερα, το 78% στην έρευνα της Public Issue να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση και 86% να μην εμπιστεύεται την αντιπολίτευση. Αυτό είναι κρίση αντιπροσώπευσης, η οποία οδηγεί σε κρίση της Δημοκρατίας», τόνισε.

Και στη συνέχεια άφησε αιχμές κατά του αντιπρόεδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον τομέα της υγείας, ως υπουργός, με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει το 2008 στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή για την οικονομία.

«Εγώ δεν είχα την αίσθηση ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα,ούτε ήταν αυτά τα στοιχεία, τα οποία ήξερα εγώ, περί χρεοκοπίας της χώρας. Για να είμαι ξεκάθαρη. Τώρα τί έγραψε ο κ. Αβραμόπουλος στην επιστολή του δεν το ξέρω, αν, όμως,είχε τέτοιες μεγάλες ανησυχίες, φαντάζομαι ο πρώτος μεγάλος τομέας, στον οποίο θα έπρεπε κανένας να στρίψει, να δει με πολλή μεγάλη προσοχή, είναι ο κατεξοχήν τομέας, τον οποίο διαχειρίστηκε ο κ. Αβραμόπουλος, που είναι ο τομέας της υγείας. Διότι για την μαύρη τρύπα στην υγεία, στις ΔΕΚΟ και στην αυτοδιοίκηση μιλάμε. Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες μαύρες τρύπες της χώρας, οι οποίες είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε