Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ντόρα: Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης

“Αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαπραγμάτευσης” δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε μετά τη συζήτηση που είχε με τον κοινοτικό Επίτροπο ότι οι προτάσεις της διαφέρουν από αυτές τις κυβέρνησης καθώς βασίζονται σε μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και σε λιγότερους φόρους.

“Αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαπραγμάτευσης”, τόνισε και ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει αυτές τις προτάσεις και στην τρόικα στην Αθήνα ώστε να ληφθούν υπόψη στο τελικό μεσοπρόθεσμο.

“Το βέβαιο είναι ότι όταν έχει προτάσεις, όταν έχει καθαρές θέσεις, στην Ευρώπη έχεις τη δυνατότητα να βρεις συμμάχους. Τέτοιους συμμάχους βρήκε σήμερα η Δημοκρατική Συμμαχία στο Φιλελεύθερο Κόμμα, όπως επίσης και κατανόηση από τον αρμόδιο επίτροπο τον κ. Ρεν”, τόνισε ενώ νωρίτερα είχε γίνει αποδεκτή η πρότασή της από τους βουλευτές του κόμματος των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή μετά από συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία η κα Μπακογιάννη πήρε μέρος.

Σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι πρώτη φορά ένα ελληνικό κόμμα καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση στην ευρωπαϊκή οικογένεια και αυτή η πρόταση υιοθετείται πλήρως.

“Είναι η πρώτη φορά που όλοι όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση αυτή ήταν θετικοί για τη χώρα μας. Μίλησαν θετικά για το λαό μας, μίλησαν θετικά για τις προσπάθειες τις οποίες έχει κάνει αυτή η κοινωνία και για τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει”, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή άλλη εικόνα και η Δημοκρατική Συμμαχία είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή.

Επίσης σημείωσε ότι δεν υπήρξε ούτε ένας συνάδελφός της που να μην τη ρώτησε γιατί στην Ελλάδα δεν είναι εφικτή η συνεννόηση. “Δεν υπάρχει απάντηση για κανέναν από αυτούς που θέλουν να μας στηρίξουν εάν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι πέρα από την ανάγκη ευρωπαϊκής ηγεσίας, χρειάζεται και ελληνική ηγεσία”, πρόσθεσε αναφέροντας ότι Σουηδία και Φιλανδία αντιμετώπισαν οικονομική κρίση στις αρχές του ’90, συνεννοήθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις και ξανάρχισαν να διαφωνούν όταν οι χώρες τους μπήκαν σε τροχιές ανάπτυξης.

Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι τα μνημόνια είναι συνεχώς υπό επαναδιαπραγμάτευση και πως κυρίαρχη λογική της πρότασής της είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για περικοπές. “Αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα η εντύπωση που υπάρχει και από την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή. Πιστεύω ότι από την ώρα που είναι αξιόπιστες οι προτάσεις, κοστολογημένες, μετρημένες, έχουμε ακόμα χρόνο να μπορέσουμε να προσθέσουμε και να διορθώσουμε τέτοιου είδους αδικίες. Θα δώσω τη μάχη εν πάση περιπτώσει”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Έλληνες πάρτε μέτρα και…προκαταβολή 1 δις ευρώ”

Αισιοδοξία Μέρκελ για την Ελλάδα αλλά με πιο σκληρά μέτρα

Βενιζέλος σε Σαμαρά: “Δεν είναι προϋπόθεση το ναι της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο”

”Για αντάλλαγμα θέλουμε τον ήλιο και τον αέρα σας”

 

Ο Πούτιν ζητάει άμεση σωτηρία της Ελλάδας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε