Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Α. Σαμαράς στο Μαξίμου

,,Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Α. Σαμαρά και τον πρωθυπουργό ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οριοθέτησε το ρόλο του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι υπήρξε μία εσωστρέφεια, την οποία όμως θα ξεπεράσουν σύντομα.

 Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι “προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση”. Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως “ανάλογα τα θέματα είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι για υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης”. 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μοι δύο τους υπήρξαν συμφοιτητές και συγκάτοικοι, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι “το να είσαι φίλος με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και πίστεψτέ με, όπου χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι ως Ν.Δ. θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι”.

“Μεγάλη νίκη, μεγάλη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, για ό,τι χρειαστείς, θα είμαι δίπλα σου”, του είπε ο κ. Καραμανλής. Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή.  

‘Ηδη ο κ. Σαμαράς με το επιτελείο του σχεδιάζουν τα πρώτα βήματα. Δίπλα του είναι συνεχώς Αβραμόπουλος, Μαρκόπουλος, Γκιουλέκας και Παναγιωτόπουλος. Ολοι τους θεωρείται οτι θα αναλάβουν θέσεις κλειδιά δίπλα στο νέο Πρόεδρο της ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr είναι πολύ πιθανό την Τετάρτη να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει την πρεμιέρα του.

Με ενσωματωμένο το 98% ψήφισαν 770.683 πολίτες και ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 50,20% (381.863 ψήφοι), έναντι 39,51% (300.605 ψήφοι) της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και 10,29% (78.282 ψήφοι) του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

“Αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες”. Ο  Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως ο λαός έδωσε ηχηρή εντολή και οτι ξεκινάει νέα εποχή για τη Νεα Δημοκρατία. “Δεν υπάρχουν αντίπαλοι” είπε και ευχαρίστησε την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. “Είμαστε όλοι μαζί, δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει το αύριο. Δεν με νοιάζει τί ψήφισαν τα στελέχη και τί ειπώθηκε προεκλογικά. Απο εδώ και μπρος θα διαφυλάξω την ενότητα της βάσης του κόμματος” .

Η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε την ήττα της μην περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα.

  “Ευχαριστω τους νεοδημοκρατες που ήρθαν να ψηφίσουν. Συγχαίρω τον Αντώνη Σαμαρα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ευχαριστώ όλα τα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου. Σήμερα ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη ΝΔ.  Πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Ολοι θα είμαστε παρόντες.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Τα επόμενα βήματα της Ντόρας

  “Θέλω να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καλό φίλο και άξιο αγωνιστή Αντώνη Σαμαρά για την καθαρή και δίκαιη επικράτησή του” δήλωσε  γραπτώς ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Συνεχάρη επίσης την Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε στη διαδικασία.
O κ. Ψωμιάδης νοσηλεύεται με δύσπνοια και υψηλό πυρετό στο Διαβαλκανικο Ιατρικό Κέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Αντώνης Σαμαράς : Η πολιτική του πορεία

Σχόλιο για τα αποτελέσματα στη ΝΔ

Εκλογές ΝΔ : Δείτε τα αποτελέσματα

Τα επόμενα βήματα της Ντόρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε