Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο… Άγιος Μοσκοβισί και το παρασκήνιο του Eurogroup

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η παρτίδα λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα. Αλλά την έσωσαν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Όλι Ρεν και ο Μάριο Ντράγκι. Το δραματικό μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα.

Η ώρα ήταν περασμένη, τα νεύρα σπασμένα και το χάσμα ανάμεσα στους Ευρωπαίους και την Κριστίν Λαγκάρντ στα 5 δισ. ευρώ. Κανείς δεν έκανε πίσω και δεν ήθελε πολύ για να σφυρίξει λήξη το Eurogroup, χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα, ξανά!

«Θέλετε την Ελλάδα στην ευρωζώνη; Τη θέλετε στον δυτικό κόσμο» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θέλοντας με δραματικό τόνο να… ξυπνήσει τους εταίρους και δανειστές.

Αλλά η φωνή του, δεν εισακούστηκε. Μάλλον δεν ήταν τόσο… στεντορεια όσο του Γάλλου ομολόγου του, Πιέρ Μοσκοβισί. «Εδώ έχουμε μια χώρα η οποία μέσα σε τρεις μήνες κάλυψε όλα τα κενά και καθόμαστε και μιλάμε για δεκαδικά στοιχεία; Είμαστε πολιτικοί και υπουργοί και ως τέτοιοι οφείλουμε να συμπεριφερθούμε», είπε.

Είχε και σύμμαχο τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που δεν ήθελε και πολύ να τους κλείσει όλους στην αίθουσα και να καταπιεί το κλειδί! «Δε φεύγουμε από εδώ χωρίς συμφωνία» ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Ήταν τόσο καταλυτική η παρέμβαση του Μοσκοβισί που μετά το τέλος του συμβουλίου, ο Γιάννης Στουρνάρας τον ρώτησε αν ήθελε να μπει στο… εορτολόγιο ή αν προτιμούσε να δώσουμε το όνομά του σε κάποιο δρόμο ή πλατεία.

Στα… highlights της συνεδρίασης και η αγκαλιά του Γιάννη Στουρνάρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κι ας μας έχει κάνει τη ζωή πατίνι ο Γερμανός…

Φάτε, πιείτε αλλά αποφασίστε

Μπήκαν μεσημέρι, βγήκαν ξημερώματα. Δεν ήταν δυνατόν να τη βγάλουν… ξεροσφύρι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Μπύρα, καφέ και σάντουιτς τους προσφέρθηκαν και τα κατανάλωσαν όσο περίμεναν την… ετυμηγορία των εμπειρογνωμόνων της ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη Έλληνα τραπεζίτη:”Τα σκά..ωσαν μία και το ξανακάνουν”

Financial Times:Συμφέρει την Ελλάδα η αποτυχία του προγράμματος!

 

5 χαράτσια που πρέπει να πληρώσουμε μέσα στον Δεκέμβρη!

Ποιά η είναι στάση του οίκου Fitch για την απόφαση του Eurogroup και τι κινδύνους “βλέπει”

Eurobank: Oι τμηματικές δόσεις δυσχεραίνουν τη ρευστότητα

Τα θολά σημεία και οι παγίδες της συμφωνίας – Πως θα μοιραστούν τα 44 δισ. της δόσης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε