Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύνταξη και τα 250.000 ευρώ

Άλης Τσοχατζόπουλος

Για ψεύδη που έχουν στόχο να τον συκοφαντήσουν και να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη σε βάρος του κάνει λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τα δημοσιεύματα για τα αναδρομικά που διεκδικεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση του άρθρου 25 του ν. 1882/90, δηλαδή για «παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο, που είναι βεβαιωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον αυτή αναφέρεται στη μη καταβολή τριών συνεχών δόσεων ή προκειμένου για χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ σε καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών από τη λήξη του χρόνου καταβολής τους».

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού ζήτησε αναβολή της δίκης, καθώς όπως τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικά ύψους 200.000 έως 250.000 ευρώ που διεκδικεί από το κράτος, μαζί με άλλους βουλευτές.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε πως ο εντολέας του είχε ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι αναμένεται νέα ρύθμιση για όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και έχουν χρέη προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.
Με σημερινή του ανακοίνωση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει το δημοσίευμα κάνοντας λόγο για ψεύδη που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Η ανακοίνωση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Σε σχέση με το δημοσίευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ της Κυριακής 15/10/2017 ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«… Όσα δημοσιεύτηκαν στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής είναι παντελώς ψευδή, συκοφαντικά και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες με στόχο την διαπόμπευσή μου.

Διεθνείς επιχειρηματίες, ψευδομάρτυρες και πράκτορες ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, εκτόξευσαν και πάλι λάσπη στο πρόσωπό μου, ειδικά τις τελευταίες 15 μέρες, που βρισκόμαστε εν αναμονή της έκδοσης της απόφασής μου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με προφανή στόχο να επηρεάσουν την κρίση του.

Τον κύριο Χουλιαράκη δεν τον γνωρίζω ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου. Η αίτησή μου να τον συναντήσω αφορούσε σε θέματα της συντάξεώς μου και όχι σε αυτά που σκόπιμα και δυσφημιστικά αναφέρονται στο δημοσίευμα και για τα οποία άλλωστε έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη από το 2011 κιόλας, κατόπιν αιτήσεων 160 ακόμη συναδέλφων μου συνταξιούχων βουλευτών…»

Αθήνα 16/10/2017

Άκης Τσοχατζόπουλος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις