Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Αθανασίου “καρφώνει” Παπακωνσταντίνου: “Αυτός σταμάτησε την έρευνα για τη λίστα”

Ο Αθανασίου “καρφώνει” Παπακωνσταντίνου: “Αυτός σταμάτησε την έρευνα για τη λίστα”

Τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε, όπως ισχυρίστηκε, για να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ την περίοδο που ήταν στην ομάδα εργασίας φυσικών προσώπων φορολογούμενων μεγάλου πλούτου, περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Αθανασίου, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή του ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ και ότι ο ίδιος έκανε επανειλημμένα προσπάθειες για να την αποκτήσει.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης και αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας να ελεγχθούν σε βάθος μεγάλες φορολογικές υποθέσεις.

Ο κ. Αθανασίου αποκάλυψε ότι προς το τέλος του 2010 ή αρχές του 2011 επισκέφθηκε τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Καπελέρη και τον ρώτησε εάν υπάρχει η λίστα Φαλτσιανί για να του απαντήσει ο επικεφαλής σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα: “Χρήστο υπάρχει, είναι στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου και είναι επτασφράγιστο μυστικό”.

«Καλά, εσείς δεν θα την πάρετε; Τουλάχιστον αν δεν την πάρετε εσείς, να την πάρουμε εμείς να την επεξεργαστούμε» φέρεται να ρώτησε ο κ. Αθανασίου με τον κ. Καπελέρης, κατά δήλωση του να αποφεύγει να του απαντήσει.

Ο μάρτυρας φέρεται «κάρφωσε» τον πρώην υπουργό Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πως πιστεύει πως οι κύριοι Διώτης και Καπελέρης, ήθελαν να κάνουν έρευνα αλλά… τους σταμάτησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αίσθηση προκάλεσε στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής η αναφορά του ότι έστειλε αναφορά για όλα αυτά τα θέματα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γιατί όπως είπε, «πιστεύω ότι είναι ο μόνος θεσμός που μπορεί να αντιμετωπίσει τη μασονία που μας κυβερνάει σήμερα. Εγώ έχω αυτήν την αντίληψη. Πιστεύω ότι πολλά πράγματα δεν είναι τυχαία».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τον μάρτυρα από πλευράς συγκυβέρνησης, ενώ από την άλλη πλευρά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν εξαιρετικά σημαντική τη μαρτυρία του κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντοκουμέντο NewsIt! Αυτή είναι η αναφορά Αθανασίου για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ που αγνοήθηκε!

Άγνοια για το cd δήλωσαν και οι 34 συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου – Το ντοκουμέντο για την αναφορά για την ύπαρξη λίστας που αγνοήθηκε

Ποιά ονόματα έψαχναν στην λίστα Λαγκάρντ;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε