Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο δημοσιογράφος Τζον Γκίζι αποκαλύπτει: Αυτά μας είπε ο Τσίπρας στο Blair House!

Τσίπρας

Με δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Blair House, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, ήταν και ο Τζον Γκίζι. Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα “Newsmax”, ο Γκίζι αποκαλύπτει όσα τους είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στο άρθρο τονίζεται πως η Ελλάδα αποτελεί «μαξιλαράκι ασφαλείας» για τις ΗΠΑ, καθώς «προστατεύει» την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ από τον αναξιόπιστο, πλέον, σύμμαχο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος -επικαλούμενος ελληνικές κυβερνητικές πηγές-  αναφέρεται στις εντυπώσεις του Τσίπρα από τον Τραμπ.

«Βρήκε ότι ο πρόεδρος είναι πολύ έξυπνος, πολύ άμεσος και είχε πολλές ερωτήσεις για την Ελλάδα» φέρεται να είπε η εν λόγω κυβερνητική πηγή στο Newsmax.

«Σε δηλώσεις του προς μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Blair House, ο Τσίπρας είπε ότι οι συναντήσεις του με τον Τραμπ ήταν πολύ εποικοδομητικές και ότι ο πρόεδρος θεωρεί την Ελλάδα έναν από τους πιο αξιόπιστους εταίρους των ΗΠΑ» γράφει η ιστοσελίδα.

“Απρόβλεπτος ο Ερντογάν”

Και συνεχίζει: “Ελληνικές κυβερνητικές πηγές μας είπαν ότι ο Τσίπρας θεωρεί τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν “πολύ απρόβλεπτο” και επέμεινε ότι είναι ευχαριστημένος που η κυβέρνηση Τραμπ ενισχύει τη συνεργασία της με την Αθήνα, αναβαθμίζοντας τη ναυτική βάση στη Σούδα της Κρήτης».

Αμέσως μετά τονίζει: «Διατηρώντας την αμερικανική παρουσία στην Τουρκία και συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία με τον Τσίπρα -μας είπαν οι ίδιες ελληνικές κυβερνητικές πηγές- η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να αναγκάσει την Τουρκία να συνεχίσει να συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επτά χρόνια μετά την οικονομική καταστροφή της οικονομίας της, η Ελλάδα αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και η χώρα μπορεί να γίνει στρατηγικός σύμμαχος στην Ευρώπη καθώς και “παίκτης” σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας».

Πηγή: Newsmax

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις