Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Φ. Κουβέλης διευκρινίζει με ποιους πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά

Ο Φ. Κουβέλης διευκρινίζει με ποιους πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του σχετικά με τιε μετεκλογικές συνεργασίες καθώς επίσης και τις συνέπειες μίας μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου.

«Αξιολογώντας τις δημοσκοπήσεις, στο σύνολό τους, φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθερότητα του εκλογικού ποσοστού της ΔΗΜΑΡ, είναι εκείνο της 6ης Μαΐου, των προηγούμενων εκλογών, αλλά και, όπως λένε οι δημοσκοπούντες, με ένα βέλος προς τα πάνω» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, εκτιμώντας ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω τα ποσοστά του κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιούνιου.

Επισήμανε πως η χώρα δεν αντέχει τρίτες εκλογές, ενώ για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν γνωρίζω ποιος είναι εκείνος που ερμηνεύει τη διάθεση συνεργασίας, με αυτόν τον μονοσήμαντο τρόπο, διότι δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Επιμένω όμως στο εξής: Η σύμβαση που έχουμε υπογράψει, το μνημόνιο, δεν είναι δεκτικά στοιχεία μονομερούς καταγγελίας, εκτός αν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ και την ευρωζώνη. Χρειάζεται πολιτική σαφήνεια, η οποία είναι εκείνη που διαμορφώνει θέσεις υπευθυνότητας και όχι χάιδεμα αυτιών. Καταλαβαίνω την οργή και το θυμό, αντιλαμβάνομαι την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες, αλλά κανένας δεν δικαιούται να μιλά με ασάφεια».

Στην ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση. Η ΔΗΜΑΡ λέει “ελάτε”, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας … Στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και στη βάση του ποια θα είναι η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα «ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται» ανέφερε ότι «όταν παραμείνεις, για πολύ, βρεγμένος, είναι βέβαιο, θα πάθεις πνευμονία. Και εγώ δεν θέλω ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία να πάθει πνευμονία και να πεθάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

REUTERS: Ο Λ.Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ! – Διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε