Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Γιώργος μας περαίωσε. Το μεγάλο θαύμα κράτησε μήνες δέκα (10)

Ο Γιώργος μας περαίωσε. Το μεγάλο θαύμα κράτησε μήνες δέκα (10)

Κόσμος πολύς, όχι αναγκαστικά ΠΑΣΟΚ, έδινε τη συναίνεσή του στο εγχείρημα του Γ.Παπανδρέου προσωπικά.

Παρακολουθούσε την υπόσχεση ότι εκείνος θα αναμετρηθεί με τα τσιμέντα της αρτηριοσκληρωμένης δημόσιας ζωής, πολιτικού προσωπικού συμπεριλαμβανόμενου.

Η κυβέρνηση που σχημάτισε μετά τη νίκη του στις εκλογές, φάνηκε σε δύο σημεία να υπηρετεί την υπόσχεση.

‘Ηταν σχετικά ολιγομελής και με πολλά νέα πρόσωπα μακρυά από το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Έκτοτε υπήρξε το μνημόνιο και πολλές μεταρρυθμίσεις, με κυριότερη του ασφαλιστικού. Το ελπιδοφόρο στοιχείο της διακυβέρνησης, παρά τις ολιγωρίες ή τις αστοχίες, ήταν τα ψήγματα νέου λόγου, οι απόπειρες νέας σκέψης που προσπαθούσαν αρκετοί υπουργοί και δημόσιοι παράγοντες.

Η απειλή σε επίπεδο νοηματικό και πολιτικό παρέμεινε η ίδια. Να ενσκήψει, ως καπάτσο, αποτελεσματικό και σίγουρο, το αιώνιο βαθύ ΠΑΣΟΚ με την δικαιολογία του επείγοντος, μα γιατί βαθαίνει η ύφεση , μα γιατί έρχονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οτι ο πρωθυπουργός το σκέφτεται το είχαμε υποψιασθεί όταν ο βαθύς Ρέππας μέσα στο καλοκαίρι, στην ουσία δεν προχώρησε στην απελευθέρωση των μεταφορών ακολουθώντας με εξοργιστική συνέπεια τα χνάρια και τα χάλια του ασφαλιστικού που διαχειρίσθηκε το 2001.

Δυστυχώς στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα γιατί μπήκε από το παράθυρο ότι τον Οκτώβριο είχε βγει από την πόρτα. Ο πρωθυπουργός παραδόθηκε στη συνήθεια, έγινε ρεαλιστής θα πούνε πολλοί. Είναι άκομψο να αναφέρεται κανείς σε πρόσωπα, όμως εντελώς παραδειγματικά ο κ. Παπουτσής ή η κα Αποστολάκη να εμπνεύσουν τους πολίτες για να συνεχίσουν να υφίστανται τα του μνημονίου υπεσχεθέντα, φαίνεται μάλλον ακατόρθωτο.

Και δεν ακούσθηκε ούτε μια εξήγηση, μια δικαιολογία βρε αδερφέ, στο γιατί χρειάζονται 47 κυβερνητικά μέλη, 15 παραπάνω απο προηγουμένως.

Τα πρώτα μέτρα που διαρρέουν από την κυβέρνηση στο οικονομικό πεδίο είναι για κλάματα. Περαίωση η μαγική λέξη. Με άλλα λόγια κλέφτες, φοροφυγάδες κοιμηθείτε ήσυχοι. Τα κορόιδα που πίστεψαν ότι κάτι πάει να γίνει και πληρώνουν φόρους και δηλώνουν ειλικρινώς και ζητούν αποδείξεις, αυτοί θα πληρώσουν και πάλι.

Γιατί για τους ειλικρινείς φορολογούμενους περαίωση σημαίνει έκτακτη εισφορά, μιας και θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.

Για τα λαμόγια περαίωση είναι η για πολλοστή φορά κυνική διαπίστωση πως όποιος στην Ελλάδα είναι συνεπής, είναι και μαλάκας.

Η κυβέρνηση ομολογεί τρύπα εσόδων σε περίοδο ύφεσης. Διστάζει να την καλύψει από αυξήσεις ΦΠΑ στα βασικά είδη, και κάνει κόλπα. Με το πετρέλαιο θέρμανσης, την απόσυρση και την περαίωση.

Περισσότερο από την ανικανότητα διαχείρισης, πονάει η χρεωκοπία ιδεών μιας και μας σερβίρει τα ίδια κρύα πιάτα που για δεκαετίες αποδείχθηκαν βλαπτικά στη σκέψη και επικίνδυνα στη νοοτροπία του πολίτη. Μας έφεραν μέχρις εδώ με τέτοια τερτίπια, νομίζουν οι ανόητοι πως θα βγούμε χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε