Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο

“Δεν πρόκειται να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση”. Αυτό δηλώνουν σε όλους τους τόνους συνεργάτες του Γ.Καρατζαφέρη.

Όπως λένε, στην Καλλιρόης, “δεν το συζητούμε καν, το ενδεχόμενο στήριξης του Μεσοπρόθεσμου” και εκτιμούν ότι το κόμμα έδωσε μια ευκαιρία στην κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο, ψηφίζοντας το Μνημόνιο και αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος γι΄αυτή την επιλογή, αλλά “δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την αδύναμη και αναιμική κυβέρνηση, η οποία δεν αξιοποίησε καθόλου την ευκαιρία που πήρε”.

Την ίδια ώρα ο ΛΑΟΣ σχολιάζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πορτογαλία και επισημαίνει την άνοδο των δυο κομμάτων της συντηρητικής παράταξης. Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ γίνεται αναφορά στην εκλογική επίδοση των δυο συντηρητικών κομμάτων, η οποία αποτελεί, όπως αναφέρεται, επιβράβευση της σοβαρότητάς τους και της επιλογής τους να κινηθούν “μακριά από στείρες αγκυλωμένες πρακτικές”.

Ο ΛΑΟΣ, απευθυνόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στη ΝΔ εκφράζει την πικρία του γιατί “δυστυχώς στην Ελλάδα οι αγκυλώσεις παραμένουν αναλλοίωτες” και υποστηρίζει ότι “μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς αναγκαστικά την προσφυγή σε επανάσταση, μπορεί και επιβάλλεται να βρεθεί λύση”.

Η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΛΑΟΣ το προσεχές διάστημα, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή, σε κλειστή σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στην Καλλιρόης, υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη και με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του γραμματέα της ΚΟ Μάκη Βορίδη, του γραμματέα της ΚΕ Άδωνη Γεωργιάδη και του εκπροσώπου τύπου Κωστή Αϊβαλιώτη.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, αντηλλάγησαν απόψεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εκφράστηκε η ανησυχία για τον κίνδυνο “απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος”, διαπιστώθηκε ότι “η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα” και εκτιμήθηκε ότι μόνο με εκλογές θα μπορούσε, στην παρούσα φάση, να υπάρξει διέξοδος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε