Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Λοβέρδος καταργεί με νόμο οτι είναι εκτός μνημονίου!

Σκληρά λόγια στην Βουλή για την απόφαση Λοβέρδου να καταργήσει δια νόμου τις μεγάλες, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, αυξήσεις που δίνονται στον ιδιωτικό τομέα πέραν τον προβλεπόμενων και επιτρεπόμενων.

Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις διαιτησίας που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα πέραν των προβλεπόμενων στο Μνημόνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαϊου – οπότε ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα – 1,5% και μάλιστα σε μία περίπτωση, «η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα», δεύτερη αύξηση για το 2010 στο 3%.

«Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι σε αυτό το πλαίσιο «των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα από αυτή την περιπέτεια» δεν μπορεί κάποιοι καθόλου έξυπνοι αλλά ιδιαιτέρως πονηροί να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν τους κάποιους υπόλοιπους σαν τους κακούς της ιστορίας. «Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» κατέληξε.

Κόντρες στη Βουλή

Για πραξικόπημα μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος. “Δεν μπορείτε να ακυρώνετε τον οργανισμό διαιτησίας ελέω τρόϊκας”, είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο Πέτρος Ευθυμίου είπε οτι δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλουν το μνημόνιο οι άνθρωποι που το δημιούργησαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε