Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Μάθιους Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια στις 8 με 11 Ιανουαρίου

Ο Μάθιους Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια στις 8 με 11 Ιανουαρίου

 Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, θα επισκεφθεί την περιοχή κατά την περίοδο 8 με 11 Ιανουαρίου 2013 για συναντήσεις σε Αθήνα και Σκόπια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Νίμιτς θα δώσει συνέχεια στις συζητήσεις που είχε το Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους των δύο μερών. Ο πρέσβης κ. Νίμιτς θα συναντηθεί στην Αθήνα και τα Σκόπια με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χωρών με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας και την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το θέμα του “ονόματος”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στις 20 Νοεμβρίου, ο κ. Νίμιτς είχε καταθέσει σειρά προτάσεων-σκέψεων για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, κατά την κοινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, αφού είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις. Όπως είχε δηλώσει τότε, συζήτησαν παλιές και νέες ιδέες των δυο πλευρών και πως ο ίδιος παρουσίασε κάποιες προτάσεις που θα εξεταστούν στις δυο πρωτεύουσες.

Ο κ. Νίμιτς είχε τονίσει επίσης ότι υπάρχει «καλή διάθεση» και από τις δυο πλευρές για εξεύρεση λύσης. Στο επίκεντρο της συζήτησης είχε βρεθεί το «Μνημόνιο Κατανόησης» που είχε αποστείλει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον ομόλογό του της πΓΔΜ.

Ο πρέσβης κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα συμμετέχει εποικοδομητικά και στηρίζει με συνέπεια τις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ και την εντολή του κ. Νίμιτς προσωπικά», προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, που σκοπό έχει να δώσει ώθηση στη διαδικασία καθορίζοντας τις παραμέτρους λύσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Το ΝΑΤΟ δεν είναι πάρτι να έρχεται όποιος θέλει ακάλεστος”! Επίθεση Αβραμόπουλου σε Σκόπια-Αλβανία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε