Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

«Ο Μπαρόζο δεν έχει πάει ποτέ στην Ελλάδα! Είναι σκάνδαλο!»

«Ο Μπαρόζο δεν έχει πάει ποτέ στην Ελλάδα! Είναι σκάνδαλο!»

Έξω φρενών ο επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει να πατήσει στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009!

«Θεωρώ ότι αποτελεί σκάνδαλο το ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο δεν μετέβη ούτε μία μόνο φορά στην Ελλάδα (σ.σ. μετά την έναρξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη)», είπε ο Αυστριακός πολιτικός στην εφημερίδα Die Presse και δήλωσε… σοκαρισμένος!

«Αυτός, όπως και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, έπρεπε να πάνε στην Αθήνα και να διαπραγματευθούν», σημείωσε ο Σβόμποντα.

Η τελευταία επίσημη επίσκεψη του Μπαρόζο στην Ελλάδα είχε γίνει τον Ιούνιο του 2009. Έκτοτε έχει συναντηθεί με Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά κυρίως στις Βρυξέλλες.
Από την τελευταία επίσκεψη Μπαρόζο στην Αθήνα, με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (30/06/2009)
Ο πρόεδρος της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανόδου στην Ευρώπη της αριστεράς η οποία τάσσεται εναντίον της ΕΕ. «Αυτός είναι ο κίνδυνος», υποστήριξε ο Σβόμποντα και πρόσθεσε: «Πρέπει να μιλήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα αυτό έχει μία θέση στην κυβέρνηση», δήλωσε ακόμα ο Σβόμποντα, επιμένοντας στην αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος με τα πιο ριζοσπαστικά κόμματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τάσσονται εναντίον της ΕΕ.

Τα κόμματα της αριστεράς «τα οποία στρέφονται εναντίον της Ευρώπης δεν έχουν καμιά σχέση με την ομάδα μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», σημείωσε ακόμη ο Σβόμποντα.

«Θέλουμε να καταστήσουμε εφικτή μια πορεία προς μια προοδευτική, εναλλακτική Ευρώπη», τόνισε, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει μια αριστερά που ξεκινά από τους “καθολικούς και φθάνει μέχρι τους ριζοσπάστες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξαλλη με Μπαρόζο Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Σταματήστε να εκβιάζετε τους Έλληνες!

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί εδώ και τώρα επίσημη απάντηση από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την “παρέμβαση” Παπαδήμου σε Μπαρόζο

Μέρκελ και Μπαρόζο θα πιέσουν για μια τραπεζική ένωση

Μπαρόζο προς Ελλάδα: “Σεβαστείτε ότι υπογράψατε αλλιώς οι συνέπειες θα είναι πολύ αρνητικές”

REUTERS: Ο Λ.Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ! – Διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός

Ο Μπαρόζο “αθωώνει” τον Παπαδήμο για το τηλεγράφημα του Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε