Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος επικεφαλής των “Σοφών” του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος επικεφαλής των “Σοφών” του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ξανά στο πολιτικό προσκήνιο, αυτή τα φορά ως επικεφαλής-συντονιστής της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαμορφώσει την πρόταση του κόμματος για τις αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμα και το πολιτικό σύστημα και το Κράτος γενικότερα.

«Όσο καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, τόσο δραστικοί πρέπει να είναι και οι διαρθρωτικοί, θεσμικοί και πολιτικοί μετασχηματισμοί» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Κωνσταντόπουλος στη πρώτη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής και επισήμανε ότι «επειδή πια ο δημόσιος βίος πορεύεται με το νόμο της αδράνειας πρέπει αποφασιστικά να ανοίξει ο δρόμος για μια ευρεία και αναθεωρητική διαδικασία στα όρια της συντακτικής εθνοσυνέλευσης όπως θα λέγαμε άλλοτε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «αμφισβητείται η ίδια η κυριαρχία του κράτους που, σε συνάρτηση με την υποχώρηση της δημοκρατίας, συνιστά το ευρύτερο έλλειμμα λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ετοιμάζονται να “συνταγματοποιήσουν” το μνημόνιο, δηλαδή να “συνταγματοποιήσουν” την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή, ξένη και ντόπια».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίσης την «πολιτική της βίαιης αναδιάρθρωσης που επιχειρείται σε βάρος των δυνάμεων εργασίας», αναφέροντας πως πρόκειται για «μία πολιτική που φέρει έντονα το βάρος της καταστολής» και παρατήρησε ακόμη πως σήμερα στην Ελλάδα προβάλλει «ένα κράμα ακροδεξιού δογματισμού, νεοφιλελεύθερου φανατισμού και θεσμικού αναλφαβητισμού».

Όσον αφορά τέλος τη συγκρότηση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως στόχος είναι «να λειτουργήσει ως ευρεία επιτροπή της Αριστεράς, του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης ή σημερινής κομματικής απόχρωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πληρώνει το «Ολαντρέου» ο Τσίπρας; Δε θα τον δει ο Ολάντ

”Ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων ο Σαμαράς” – ”Εχθρός των επενδυτών ο ΣΥΡΙΖΑ”

Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Εδραιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε