Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο νομικός σύμβουλος Παπακωνσταντίνου σήμερα στην Προανακριτική

Ο νομικός σύμβουλος Παπακωνσταντίνου σήμερα στην Προανακριτική

Με την κατάθεση του νομικού συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Αναστάσιου Μπάνου, συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η κατάθεση του κ. Μπάνου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είχε κληθεί να εκφράσει την άποψή του για τον χειρισμό της λίστας σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στις 22-01-2011 με την παρουσία και του τότε Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

Ο νομικός σύμβουλος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Αναστάσιος Μπάνος, στην κατάθεση του στους οικονομικούς εισαγγελείς είχε υποστηρίξει ότι ο πρώην υπουργός είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ελέγχους, ωστόσο δεν είχε αποφασίσει σε ποιον θα τον ανέθετε.: “Η απόφαση που ελήφθη από τον υπουργό, ήταν ότι ‘ναι’ θα διενεργηθεί έλεγχος στα στοιχεία και θα αποφάσιζε ο ίδιος αργότερα εάν ο έλεγχος θα γίνει από το ΣΔΟΕ ή από ειδικό κλιμάκιο ελέγχου. Μου ζήτησε δε να ενημερώσω τον γενικό διευθυντή ελέγχου, για τις διατάξεις που προβλέπουν την σύσταση ειδικού κλιμακίου ελέγχου, ώστε εάν επέλεγε την σύσταση του, οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες” είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Νωρίτερα το πρωί κατέθεσε συμπληρωματικά η Μόνα Παπαδάκου, «σκιά» του Γ. Παπακωνσταντίνου και οικονομική του σύμβουλος.
Η κ. Παπαδάκου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται και σήμερα να επιμένει πως δεν γνώριζε τίποτα για το επίμαχο θέμα και πως ουδέποτε ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε σε αυτή – την… πιο έμπιστη συνεργάτιδα του, που τον ακολουθούσε παντού, ακόμη και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα – το cd για φύλαξη.

Στο μεταξύ και μετά από σειρά αναβολών, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να διανεμηθεί στους βουλευτές αντίγραφο της λίστας με τα ονόματα των ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Τα αντίγραφα γίνονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, παρουσία υπαλλήλου της Βουλής και αστυνομικού, και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι 7, αφού τόσοι είναι οι βουλευτές, από τα 13 συνολικά μέλη της προανακριτικής, που ζήτησαν να λάβουν την επίμαχη λίστα.
Αρχικά είχε σχεδιαστεί η αντιγραφή να γίνει ενώπιον 3μελούς κλιμακίου που θα αποτελούνταν από μέλη της Προανακριτικής αλλά… ποιος είχε την υπομονή και το χρόνο να παραμείνει στη Δ.Ε.Ε. επί 7ώρου, όσο δηλαδή υπολογίζεται πως θα χρειαστεί για να γίνουν τα αντίγραφα;

Σήμερα άλλωστε (ή το αργότερο αύριο) αναμένεται να επιδοθεί στην Προανακριτική Επιτροπή η πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη στο στικάκι και το 2o cd της λίστας Λαγκάρντ που παρέλαβε πρόσφατα η Ελλάδα από τη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκαλυπτικός ο Μαρκογιαννάκης στον ΣΚΑΙ: Δεν αποκλείω αλλοιώσεις και στα ποσά της λίστας

Νέες αντιφάσεις από τον βοηθό του Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

Τα πήρε όλα πίσω ο πρώην συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου – Ποιός καρφώνει τον Ι. Διώτη

Γιατί τηλεφώνησε το Νοέμβριο ο Παπακωνσταντίνου στον πρώην συνεργάτη του;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε