Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

O Ομπάμα κατηγορεί τον Παπανδρέου

O Ομπάμα κατηγορεί τον Παπανδρέου

Από τη σύνοδο των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου ο ”πλανητάρχης”χαιρέτισε ως θετική εξέλιξη την αποδοχή του νέου δανείου από τον Αντώνη Σαμαρά.

“Οι ενέργειες του κ. Παπανδρέου και το θέμα του δημοψηφίσματος τις τελευταίες ημέρες έκαναν πολύ κόσμο νευρικό” είπε ευθέως για τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των ηγετών της G-20.

Από τις Κάννες ο πρόεδρος των Η.Π.Α τόνισε πως ”Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές και αυτό μου δίνει θάρρος για την αντιμετώπιση της κρίσης”.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα ”είναι πολύ θετικό ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχτηκε το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας”, ενώ ζήτησε από την Ευρώπη πιο γρήγορα βήματα.

Η γενική προσέγγιση, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, είναι ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεχίσουν να κάνουν ότι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι «συμφωνούν με εμάς», ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα», ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι «ζωντανό και καλό» και ότι είναι «δεσμευμένοι στο ευρώ», «παραμένοντας προσηλωμένοι» για την επίλυση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε