Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πανάρετος ξαναχτυπά – Νέα κόντρα στο υπ. Παιδείας

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Σε ρόλο πυροσβέστη και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε να επιβεβαιώσει στην Άννα Διαμαντοπούλου πως… εκείνη κάνει κουμάντο στο υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή η σύγχυση που προκλήθηκε με τα στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων για τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και την οποία χρεώθηκε ο υφυπουργός Ι. Πανάρετος, αλλά κυρίως οι νέες του δηλώσεις περί κατάργησης της βάσης του 10.
Η κ. Διαμαντοπούλου στο χθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να επαναβεβαιώσει ότι εκείνη έχει την ευθύνη του υπουργείου. Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε: “αυτό είναι αυτονόητο” αλλά είναι γνωστό πως ο κ. Πανάρετος είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του και θεωρείται απίθανη η απομάκρυνσή του… Έτσι μάλλον η κόντρες θα έχουν και συνέχεια.

Και μέτωπο εναντίον Ευθυμίου-Αρσένη
Ο υφυπουργός προέβη σε δηλώσεις περί υπέρογκων αμοιβών στη διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης την περίοδο 1997-2003 βάζοντας στο στόχαστρο τους τότε υπουργούς Αρσένη και Ευθυμίου.
Ο Υφυπουργός ενώ ο ΟΕΕΚ είναι στην αρμοδιότητα της Υπουργού ουσιαστικά την παρέκαμψε και ζήτησε παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ωστόσο ο σχετικός φάκελος είχε σταλεί από τον Π. Ευθυμίου στον εισαγγελέα, ενώ και η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε έρευνα ως το 2008.
Η νέα αυτή … πρωτοβουλία του κ. Πανάρετου αποτέλεσε μια ακόμα σταγόνα στο ήδη γεμάτο ποτήρι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε