Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Παπακωνσταντίνου θέλει περισσότερο Παπαδήμο

«Θα ήταν καλό αν δινόταν περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδας «Die Zeit».

«Ο κόσμος πρέπει να νοιώσει ότι κάτι αλλάζει», επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και σημειώνει ότι, εάν τελικά θα δοθεί περισσότερος χρόνος, εξαρτάται από την στάση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος πάντως εκφράζει την ικανοποίησή του για την συμφωνία του Eurogroup: «Η απόφαση καθιστά δυνατό ένα νέο ξεκίνημα. Διασφαλίζει την χρηματοδότησή μας και σηματοδοτεί προς τους πολίτες ότι κάποτε θα προχωρήσουμε και πάλι μπροστά», τονίζει και απορρίπτει την κριτική, η οποία προέρχεται κυρίως από την Γερμανία, ότι η Ελλάδα δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, αλλά τονίζει ότι η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και σταθεροποιώντας τον προϋπολογισμό.

«Θα επιθυμούσα οι προσπάθειες του ελληνικού λαού να έβρισκαν μεγαλύτερη αναγνώριση. Κάποιοι παρατηρητές δεν αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι να μεταρρυθμίσεις μια χώρα τελείως. Και αυτό κάνουμε. Μεταρρυθμίζουμε τα πάντα -το φορολογικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας», διευκρινίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου και, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, κάνει λόγο για εξέλιξη με δραματικές συνέπειες: «Θα είχαμε ουρές στις τράπεζες, δεν θα υπήρχαν χρήματα για εισαγόμενα προϊόντα, όπως φάρμακα και καύσιμα. Θα ξεσπούσε χάος», δηλώνει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε