Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Παπανδρέου υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος και με τις επιστολές του στους δανειστές

Ο Παπανδρέου υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος και με τις επιστολές του στους δανειστές

Δύο επιστολές έστειλε ο Γ. Παπανδρέου. Μία προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν, της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και μία δεύτερη προς τους ηγέτες των 26 κρατών – μελών της Ε. Ε. και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην επιστολή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνει αναδρομή στα τελευταία δύο χρόνια, στις προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνησή του και στις δυσκολίες για την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιολογεί για μία ακόμη φορά την αναγγελία για το δημοψήφισμα και αναφέρει ότι ή θα γινόταν το δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός ή κυβέρνηση συνεργασίας.

Ακόμα, τονίζει ότι κατάφερε να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώ καταλήγει πως στηρίζει το πρόγραμμα που συνοδεύει το νέο δάνειο και την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου στις επιστολές επισημαίνει ότι η κρίση δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, σημείωσε ότι η χώρα μας απέφυγε την χρεοκοπία και διασφάλισε την παραμονή της στην Ευρωζώνη, λέγοντας ότι “η κοινή προσπάθεια και το πρόγραμμα δεν θα είχαν καταστεί δυνατά αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτών και των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και Κυβερνήσεων απέναντι στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ”.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους ένα καλό νέο: Σόιμπλε: Θα την πάρετε κανονικά την 6η δόση

Η επιστολή Καρατζαφέρη στους δανειστές – “Θα έρθει η ώρα των ευθυνών, τώρα προέχει η σωτηρία της πατρίδας”

Το ΔΝΤ καλωσορίζει την επιστολή Σαμαρά

Οι λέξεις που έλειπαν στην επιστολή Σαμαρά και φαίνεται πως ξεμπλοκάρουν την 6η δόση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε