Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Παπούλιας έπεισε τον Καρατζαφέρη να πάει στη σύσκεψη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε στον Γιώργο Καρατζαφέρη και του ζήτησε να παραβρεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί η οργισμένη αποχώρηση του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Λίγα λεπτά αφού ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, ο Γιώργος Καρατζαφέρης βγήκε μαινόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ήταν περίπου 19:05 το απόγευμα όταν οι δημοσιογράφοι που βρισκόταν έξω από το προεδρικό Μέγαρο είδαν τον αρχηγό του ΛΑΟΣ να βγαίνει σε έξαλλη κατάσταση.

«Λυπάμαι εξαιρετικά που σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να παίζονται παιχνίδια τακτικής από τον κ. Παπανδρέου και από τον κ. Σαμαρά και να συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατήγγειλε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς μπήκαν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς ο ίδιος να κληθεί, ενώ βρισκόταν ήδη στο προεδρικό μέγαρο.

Και αντί να τον καλέσουν μέσα, τον είχαν και περίμενε σε ξεχωριστό δωμάτιο. Γι’ αυτό αποφάσισε να φύγει.

Δεν έκρυψε ότι θέλει τον Λουκά Παπαδήμο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη δε δέχτηκαν να συμμετάσχουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το τηλεφώνημα του Προέδρου
Από την πρώτη στιγμή, η προεδρία της Δημοκρατίας απέδωσε την οργισμένη αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη σε παρεξήγηση, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ο Κάρολος Παπούλιας τηλεφώνησε στον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο κ. Παπούλιας του ζήτησε να παραβρίσκεται στην σύσκεψη, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται να του εξέφρασε την ενόχλησή του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τελικά, ο κ. Καρατζαφέρης αποφάσισε να πάει στη σύσκεψη της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές στιγμές για την πατρίδα  

Στο διάγγελμα υπονόησε Πετσάλνικο

Κίνημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά Πετσάλνικου!

Δεν θα είναι στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών Παπαρήγα και Τσίπρας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε