Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο πιο καλός ο μαθητής – Να καρφώσουν τους συναδέλφους τους που δεν συνεργάζονται ζήτησε από υπουργούς ο πρωθυπουργός

Τόσο κατά την χθεσινή όσο και κατά την σημερινή συνάντηση ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς του να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και απόδοση. Τους ζήτησε όμως και κάτι άλλο.

Τους ζήτησε με σημειώματα να τον ενημερώνουν ποιοί συνάδελφοί τους από συναρμόδια υπουργεία δεν είναι συνεργάσιμοι μαζί τους έτσι ώστε να προχωρά το έργο τους.
Τους ζήτησε δηλαδή με άλλα λόγια να “καρφώνουν” ο ένας τον άλλο. Θα τον βοηθήσει στις όποιες αποφάσεις του για ενδεχόμενο ανασχηματισμό;

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη που έγινε σήμερα αυτή -όπως και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν- συζητήθηκαν θέματα συναρμοδιοτήτων των υπουργείων, εξοικονόμησης πόρων καθώς και ενεργητικής πολιτικής. πχ. στήριξη ενεργούς απασχόλησης και κοινωνικών επιδομάτων.

Σήμερα στην σύσκεψη συζητήθηκαν προγράμματα του υπουργείου Παιδείας που αφορούν την κατάρτιση, επανακατάρτιση και τη δια βίου μάθηση και η σύνδεση τους με προγράμματα απασχόλησης -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Εργασίας- καθώς και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορεί να προσλάβουν οι πανεπιστημιακές κλινικές -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

  Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τους υπουργούς να συμπληρώσουν ένα πίνακα των προτεραιοτήτων τους, καθώς και την κοστολόγησή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε