Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο προϋπολογισμός, ο Τσακαλώτος και ο… Μάγος του Οζ!

Τσακαλώτος

Ο προϋπολογισμός και όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή βρίσκονται στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας. Πώς συνδέεται όμως ο… μάγος του Οζ;

Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για το θέμα και κύκλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. μιλούν για… μαγικά! Ο Μάγος του Οζ παρεισέφρησε στον… προϋπολογισμό! Αυτό αναφέρουν συγκεκριμένα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο που αποτυπώθηκαν σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου νωρίτερα στη Βουλή.

Προϋπολογισμός: Τι ακριβώς είπε ο Τσακαλώτος

Το υπουργείο Οικονομικών παραθέτει το ακριβές απόσπασμα των δηλώσεων Τσακαλώτου το οποίο έχει ως εξής:

«Είναι αυτός ο προϋπολογισμός δίκαιος; Αυτή είναι η ερώτηση. Δίκαιος με απόλυτο τρόπο δεν είναι αυτός ο προϋπολογισμός. Το αναγνωρίζουμε!

Αλλά αναγνωρίζουμε επιπλέον και τελειώνω εκεί που άρχισα, ότι είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες, παγκοσμίως και στην Ευρώπη. Και η ερώτηση είναι εάν είναι ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να αυξήσει τη δικαιοσύνη όσο μπορεί, που προσπαθεί να ανατρέψει άλλες πολιτικές που θα είχαν πολύ χειρότερη αναδιανομή για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, εάν είναι ένας προϋπολογισμός που ανοίγει το δρόμο για να βγούμε από αυτά τα μνημόνια.

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος να μην τον ψηφίσουμε κι εμείς, να πάμε σε εκλογές και να έρθει κάποιος συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος συνασπισμός κομμάτων. Εμείς αυτό δεν το έχουμε επιλέξει. Εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συγκεκριμένων συσχετισμών».

Οπως σημειώνουν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών: «Αυτά είπε ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή και αμέσως άρχισε το γνωστό παιχνίδι της κοπτοραπτικής: επιλέχθηκαν φράσεις, “ξεχάστηκαν” λέξεις ή άλλαξαν σειρά, ενώ δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, άρα και ο προϋπολογισμός, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

προϋπολογισμός

Και η… Σμαραγδένια Πολιτεία

“Εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συσχετισμών”, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός προσπαθεί να ανατρέψει πολιτικές που είναι χειρότερες “για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη”.

Με γνώμονα το αξίωμα που κυριαρχεί σε συγκεκριμένα μέσα, “μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία”, γράφουν για… καταψήφιση, διαφωνία Τσακαλώτου με τον προϋπολογισμό κ.λπ. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ούτε ο Μάγος του Οζ δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει να κάνουν τη φαντασίωσή τους πραγματικότητα – άλλωστε Σμαραγδένια Πολιτεία δεν υπάρχει! Μόνο φορολογικοί παράδεισοι που όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά!…».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις