Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο ψυχρός πόλεμος του προεκλογικ​ού θέρους

Ο ψυχρός πόλεμος του προεκλογικ​ού θέρους

Στις στενές μακρόσυρτες τάφρους, που κατά καιρούς ανοίγουν στους δρόμους των συνοικιών ιδιωτικά συνεργεία με κακοπληρωμένους εργάτες ,θάβονται οπτικές ίνες μεγάλης διαμέτρου .

Εκεί ,κάτω από τις πατημασιές καθημαγμένων ανθρώπων , που στρέφουν έμφοβοι το πρόσωπο από το μέλλον ή προσπαθούν να αντισταθούν στα δεινά της κρίσης , ρέουν τα πάντα . Από το πανευρωπαϊκό σούσουρο και το «στόλισμα» της Λαγκάρντ μέχρι το υμνητικό ποίημα του Γκ. Γκρας για την Ελλάδα .

Από την κορύφωση του προεκλογικού μας δράματος , που με βασανιστικές πλύσεις συνειδήσεων και πολωμένες επικοινωνιακές στρατηγικές ανοίγει βαθιά διαχωριστική τάφρο στην κοινωνία και στα μπλοκ των κομματικών σχηματισμών ,μέχρι τους κραδασμούς στην Ιβηρική .

Τόσο βαθιά είναι η τάφρος, που υπονομεύει κάθε δυνατότητα άμεσης και πολυμερούς διαχείρισης της ζοφερής κατάστασης , όπως σταδιακά κλιμακώνεται στη χώρα .Μιας κατάστασης ,που ρίχνει ανθρώπους από τα μπαλκόνια ή τους στέλνει σε νοσοκομεία εκστρατείας.

Μιας πραγματικότητας , που συναθροίζει σε υποχρεωτικές ζώνες συμβίωσης , απαθείς και ευπαθείς , αποκλεισμένους και εισέτι προνομιούχους , ευρόπληκτους και …γκεούρηδες . Το χάσμα βαθαίνει ολοένα και όλοι βλέπουμε τους ακάματους σκαπανείς εκατέρωθεν .

Τα πάντα κυκλοφορούν με αμεσότητα δριμεία , με εκμετάλλευση ποικίλη , σε ένα επικοινωνιακό σύμπαν , που οι πληροφορίες κυκλοφορούν σαν τα μικροσωματίδια της ύλης και τα δυσοίωνα του οικονομικού ελληνικού μέλλοντος σείονται ως η γνώση του κωδικού για νομισματικό ολοκαύτωμα .

Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο ψυχρού επικοινωνιακού πολέμου μπορεί να ταξινομηθεί ο κακοήθης αποκλεισμός των Ελλήνων και των παιδιών τους , από τη συμπάθεια της διευθύνουσας το ΔΝΤ. Άλλωστε η προτεραιότητα στα παιδιά του κάθε Νίγηρα είχε επιδειχθεί και από αρκετούς Έλληνες ,που μετείχαν σε προγράμματα υιοθεσίας παιδιών της υποσαχάριας ζώνης από πεποίθηση . Και μάλιστα όχι από διαθέτοντες περίσσευμα ή διακατεχόμενους από τύψεις για τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης , όπως εμφάνιζαν τα Ελληνόπουλα μέχρι πρότινος , έγκυρες έρευνες .

Στο ίδιο πλαίσιο μπαίνει η απόπειρα πόλωσης του εκλογικού σώματος με δηλητηριώδεις υπαινιγμούς εκατέρωθεν , που αφορούν κυρίως σε θέματα βίας , τρομοκρατίας και μετανάστευσης . Σε λιγότερο από 20 μέρες οι διεκδικητές των κλειδιών του Μαξίμου μάλλον θα βρουν μπροστά τους την τάφρο που διανοίγουν και την κοινωνία να τσακίζεται σε δύο ζυγούς κατά μήκος της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε