Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο Σαμαράς αδειάζει τον Καραμανλή

Μπορεί να εκληφθεί ως απάντηση στα όσα είπε πριν από περίπου μια εβδομάδα ο Γ.Αλογοσκούφης μπορεί όμως και να εκληφθεί ως αποκήρυξη του Καραμανλικού παρελθόντος!

Εσωκομματικές διαστάσεις προσέλαβαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Flash 96” σχετικά με την απογραφή της ελληνικής οικονομίας επί υπουργίας του Γιώργου Αλογοσκούφη. Στην ουσία ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς δια του εκπροσώπου του αδειάζει στην κυριολεξία τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Γιατί αυτή η απογραφή ήταν και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και σίγουρα δεν αποτελεί απόφαση που έλαβε αυθαίρετα ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά απόφαση για την οποία είχε ενημερωθεί και είχε εγκρίνει ο τότε πρωθυπουργός. Στην ουσία λοιπόν με υποκριτικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία “χτυπάει” τον Αλογοσκούφη, αλλά στην ουσία είναι άλλο ένα βήμα στο χάσμα ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Μιχελάκης εξηγούσε γιατί οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη “είναι εγκληματικές για την εικόνα της χώρας”, όταν τού επισημάνθηκε ότι “δυσφήμιση για τη χώρα ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη”, παρατήρηση με την οποία συμφώνησε.

Ειδικότερα ο κ. Μιχελάκης απάντησε: “όσο εγκληματικές ήταν οι δηλώσεις Πάγκαλου, άλλο τόσο καταστροφική για την εικόνα της χώρας ήταν η απογραφή Αλογοσκούφη”. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ διέρρευσε στη συνέχεια ότι επιμένει πως “ιστορικά η απογραφή αποδείχθηκε λάθος”. Διευκρίνιζε ωστόσο ότι η δήλωσή του δεν ήταν αιχμή για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά αφορούσε τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε και την ευθύνη της απογραφής με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε τότε και ενώ είχε εκφραστεί και η δημόσια διαφωνία του Γιώργου Σουφλιά.

Κομματικοί παράγοντες επισήμαιναν ότι πρόσφατα ο κ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι “ο κ. Καραμανλής του έλεγε “άσε τα μέτρα για αργότερα”” και έδωσε βάση στην κριτική του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως στο παρελθόν όταν ακόμη η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς είχε εκφράσει την διαφωνία του με τον τρόπο που είχε γίνει η απογραφή, επεσήμαιναν κύκλοι της Συγγρού και επεσήμαιναν ότι μόλις πριν από δύο ημέρες, την Μεγάλη Τρίτη, οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς με τον δημόσιο εναγκαλισμό τους στο μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος “θέλησαν να στείλουν μήνυμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους”.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέρρεαν επίσης ότι “δεν θεωρούν ότι η δήλωση του κ. Μιχελάκη αφορούσε τον κ. Καραμανλή και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί σκιά στις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά”.

Στις διαρροές της ΝΔ απάντησε, μέσω συνεργατών του ο Γιώργος Αλογοσκούφης: “Η απογραφή δεν ήταν απόφαση ενός μόνο υπουργού. Ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή”.

Ο κ. Μιχελάκης στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξή του επέμεινε στην αντιπαράθεση του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «εδώ υπάρχει μια ολόκληρη λογική σε αυτήν την κυβέρνηση την οποία ο κ. Πάγκαλος, αν θέλετε, είναι ο σημαιοφόρος της, όπου έχουμε συκοφαντήσει τη χώρα λέγοντας για Τιτανικούς , για οικονομία στην εντατική , για χρεοκοπία».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος στην Τουρκία για την εξαγορά της FinansBank από την Εθνική θύμισε ότι “τότε το ΠΑΣΟΚ την πολεμούσε και σήμερα έρχονται να μας πουν ότι εθνικιστικά, πατριωτικά -δεν ξέρω ποιοι άλλοι- κύκλοι, την πολεμούσαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόλαφος ο Αλογοσκούφης κατά Καραμανλή – “Ήθελα να πάρω μέτρα και δεν με άφηναν”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε