Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

«Ο Σαμαράς κάθεται στο τιμόνι, αλλά δεν οδηγεί την Ελλάδα»

«Ο Σαμαράς κάθεται στο τιμόνι, αλλά δεν οδηγεί την Ελλάδα»

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς… παρακολούθησης και αυτό το έχουν καταλάβει και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικός ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung: «Ελλάδα μια χώρα υπό εποπτεία – Η μικρή πικρή αλήθεια».

Η εφημερίδα επικεντρώνεται στο ρόλο, τον οποίο αναμένεται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια η ελληνική κυβέρνηση! Μια πραγματικά πικρή αλήθεια… Όσο η Ελλάδα έχει λαμβάνειν δισ. από τους «εταίρους» της, θα πρέπει να «χορεύει» στο ρυθμό που της χτυπούν…

«Αποφασισμένοι! Σε καλό δρόμο! Σημαντικές προσπάθειες! Με τέτοιες και παρόμοιες εκφράσεις η Άγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και άλλοι ηγέτες της Ευρωζώνης θέλουν να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να συνεχίσει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις» αναφέρει το άρθρο.

Και συνεχίζει: «Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών θέλουν να δώσουν θάρρος στον εαυτό τους. Και αυτό επειδή για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουν για την ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ένα ρόλο κομπάρσου. Υπάρχει ο κίνδυνος η προσπάθεια σωτηρίας του ευρώ να καταλήξει σε μια «νεκρή ζώνη» για τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Οι χώρες της ευρωζώνης έβαλαν τους εταίρους τους στην Ελλάδα στον αυτόματο πιλότο. Στο τιμόνι κάθεται μεν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν κατευθύνει. Τουλάχιστον για όσο διάστημα δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα. Όσο συμβαίνει αυτό, η χώρα θα κυβερνάται από τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης.

Οι πιστωτές υπαγορεύουν στην Αθήνα πως θα διαχειριστεί τα δημόσια έσοδα και τις δαπάνες, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις τιμές για την ενέργεια. Όλα δηλαδή όσα υπό κανονικές συνθήκες βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου.

Με την ελπίδα για οικονομική βοήθεια και ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα μετά τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαπραγματεύθηκε και ενέκρινε μέτρα που δεν αφήνουν πια περιθώρια για δημοκρατικές διαδικασίες. Η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά περιορίζεται στο να κρατήσει εν ζωή τον κυβερνητικό συνασπισμό και να αποτρέψει “τα χειρότερα”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reuters: ο Σόιμπλε θα προτείνει επαναγορά χρέους από την Ελλάδα

Σίγουροι ότι θα “περάσει” στη Γερμανική βουλή η δόση για την Ελλάδα

Η δόση σε δυο δόσεις – Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα στο Παρίσι – Πράσινο από το Eurogroup σήμερα αλλά τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου

Όλες οι επώδυνες αλλαγές για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε