Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Σαμαράς “κλέβει” υποψηφίους από την Ντόρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Άνοιγμα Σαμαρά σε υποστηρικτές της Ντόρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ προσφέρει πολιτική στήριξη σε αυτοδιοικητικά στελέχη που είχαν ταχθεί με την κ. Μπακογιάννη

Μια νέα άτυπη κόντρα φαίνεται πως ξεκινάει μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει «κυκλωτικές» κινήσεις σε αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία στις εσωκομματικές εκλογές είχαν στηρίξει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Έτσι επιδιώκει να αποδείξει στην πράξη ότι κεντρικός του στόχος είναι η ενότητα της παράταξης.
 
Με ενωτική διάθεση και με βασική επιδίωξη να πείσει ότι στη «νέα εποχή» της ΝΔ δεν υπάρχουν «αποκλεισμοί» και κυρίως «νικητές και ηττημένοι», ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τα εσωκομματικά του ανοίγματα, εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Βήμα”, στη Ρηγίλλης κυρίαρχη είναι η άποψη ότι η παράταξη πρέπει να πάει ενωμένη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και για αυτόν τον λόγο, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα πράξει η κυρία Μπακογιάννη, ετοιμάζονται να δώσουν πολιτική στήριξη και σε στελέχη τα οποία δεν ανήκαν στους υποστηρικτές του κ. Σαμαρά.
 
Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ με τη διήμερη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη αναμένεται να ανακοινώσει και την πολιτική στήριξη στον νομάρχη Λέσβου κ. Π. Βογιατζή ο οποίος θα διεκδικήσει την Περιφέρεια του Β. Αιγαίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Βογιατζής ήταν μεταξύ των πενήντα στελεχών που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας της κυρίας Μπακογιάννη για την προεδρία του κόμματος, αλλά πλέον διατηρεί άριστες σχέσεις με στελέχη που στήριξαν τον κ. Σαμαρά.
 
Μείζον θέμα στο νησί είναι η καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών σε εργαζομένους των Lesvos shop οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ ήδη κινούνται και δικαστικά κατά της νομαρχίας και το ΠαΣοΚ κατηγορεί τον κ. Βογιατζή για τους χειρισμούς του. Στη λογική των εσωκομματικών ανοιγμάτων υπάρχει σοβαρή περίπτωση να υποστηριχθεί για την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας ο βουλευτής Ηλείας κ. Γ. Κοντογιάννης, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις καταγράφει καλή παρουσία. Ο κ. Κοντογιάννης, αν και είχε υποστηρίξει την κυρία Μπακογιάννη, με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις, θεωρείται καλή περίπτωση και από πολλούς «σαμαρικούς» που θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει για να υπάρξει μια ενωτική παρουσία στην περιφέρεια.
 
Επίσης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σχεδόν «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Λάρισας κ. Κ. Αγοραστού , ο οποίος είχε υποστηρίξει την κυρία Μπακογιάννη, ενώ εκτός απροόπτου υποψήφιος για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης θα είναι ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης ο οποίος ήταν στη λίστα των 50 υπογραφών της πρώην υπουργού και πολλές πιθανότητες έχει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ένας άλλος υποστηρικτής της πρώην υπουργού, ο νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθ. Χειμάρας.
 
Ακόμη στη Ρηγίλλης έχουν αποφασίσει να στηρίξουν μια πλειάδα υποψηφίων δημάρχων αλλά και νομαρχών οι οποίοι θα διεκδικήσουν δήμους και είχαν συνταχθεί με την κυρία Μπακογιάννη. Μετά την επιλογή να υποστηριχθεί ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, αναμένεται να υπάρξει στήριξη και σε δημάρχους, όπως ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ κ. Δ.Καλογερόπουλος (Αιγάλεω) κ.ά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε