Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Σαμαράς “μαλάκωσε” λίγο το σκληρό Βαυαρό

Ο Σαμαράς “μαλάκωσε” λίγο το σκληρό Βαυαρό

Στο Μόναχο βρέθηκε ο πρωθυπουργός όπου συναντήθηκε με τον Βαυαρό ομόλογό του Χορστ Ζεεχόφερ ο οποίος τηρεί ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Α. Σαμαράς είχε δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και πρόεδρο του κόμματος CSU, Χορστ Ζεεχόφερ. Ο πρωθυπουργός μία ημέρα πριν φτάσει στο Μόναχο είχε δηλώσει “έρχομαι σα φίλος” δείχνοντας τη διάθεση να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί εναντίον της Ελλάδας στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τόνισε πως εφαρμόζονται τα μέτρα και πως η Ελλάδα έχει βαλει πλώρη για ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χορστ Ζεερχόφερ κρατάει ιδιάιτερα σκληρή στάστη απένατι στη χώρα μας και μάλιστα είχε δηλώσει στο Der Spiegel πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ.

Πάντως ο Χορστ Ζεεχόφερ επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο χιονισμένο Μόναχο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλός επί διεθνών θεμάτων Σταύρος Παπασταύρου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Από την πλευρά των Βαυαρών, στο δείπνο συμμετείχαν οι υπουργοί του κρατιδίου Μάρτιν Τσάιλ (Οικονομίας και Υποδομών), Εμίλια Μούλερ (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και Κριστίνε Χάντερτάουερ (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), ο αντιπρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Ράινχολντ Μπόκλετ, ο επικεφαλής των βουλευτών της CSU Μάρκους Φέρμπερ, ο καθηγητής Έριχ Γκράιπλ και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών.

Πιο συγκρατημένος τρόπος έκφρασης θα υπάρξει μελλοντικά, σε ό, τι αφορά την διατύπωση θέσεων των Βαυαρών πολιτικών για την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ λίγο πριν από την αποψινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι θα επικρατήσει “πιο συνετός, ανοιχτός και πιο ανθρώπινος τόνος” ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά επισήμανε και την ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια. “Η φιλία και η αλήθεια πάνε μαζί”, δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έρχομαι σαν φίλος στο Μόναχο”

 

Στο “στόμα του λύκου” ο Σαμαράς την Κυριακή

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε