Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ο Στουρνάρας κοροϊδεύει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας”

“Ο Στουρνάρας κοροϊδεύει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας”

Για απόλυτο εμπαιγμό του επιστημονικού κόσμου της χώρας από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος, μετά την σημερινή, δεύτερη κατά σειρά, άρνηση του υπουργού, να δεχθεί τους εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.

Ειδικότερα, ο κ.Αδαμόπουλος σε μία σκληρή δήλωσή του, κατ’ αρχάς, επισημαίνει: «Ο επιστημονικός κόσμος της χώρας βίωσε τον απόλυτο εμπαιγμό εκ μέρους της συντεταγμένης Πολιτείας, όπως αυτή εκπροσωπείται από τον υπουργό των Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας, έπειτα από την προ μίας εβδομάδας άρνησή του να συναντήσει τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της χώρας και την – με περισσή αλαζονεία και έπαρση – παραπομπή τους σε κατώτερο υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου, ματαίωσε άνευ λόγου και δίχως την παραμικρή προειδοποίηση την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους».

Η στάση αυτή του κ. Στουρνάρα, τονίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αλαζονική προσέγγιση του υπουργού και την πλήρη, κοινωνικά ανάλγητη και ασυμβίβαστη προς την ιδιότητά του ως υπουργού που έχει κληθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αδιαφορία του για τα προβλήματα και τις απόψεις του επιστημονικού κόσμου της χώρας, που βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας».

Τέλος, ο κ.Αδαμόπουλος υπογραμμίζει, ότι αδυνατεί να αντιληφθεί για «ποιο λόγο είναι απαραίτητο να εξακολουθεί να κατέχει την κρισιμότερη για την εποχή Κυβερνητική θέση ένα πρόσωπο το οποίο – αποδεδειγμένα πλέον – εμπαίζει τις δοκιμαζόμενες από την κρίση κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και επιλέγει να καλύπτει πίσω από υπεκφυγές και αιφνίδιες «αποδράσεις» την απροθυμία του για ουσιαστικό διάλογο και την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τα προβλήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος πλήττεται κατά τρόπο πρωτοφανή από φοροεπιδρομές και λοιπές ρυθμίσεις «μνημονιακής» σύλληψης, που εκφεύγουν των ορίων της κοινής λογικής και της κοινωνικής Δικαιοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε