Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ… έχει ξεφύγει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ… έχει ξεφύγει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εδώ και λίγες ημέρες να έχει τελείως χάσει τον έλεγχο των πολιτικών κινήσεων του και να παρασύρεται σε σοβαρά σφάλματα.

Η αρχή ήταν η δήλωση Λαφαζάνη ότι το κόμμα του δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Επρόκειτο για ξεκάθαρη δήλωση που κατά τη συνήθη τακτική ο βουλευτής έσπευσε εκ των υστέρων να ανασκευάσει και να αποδώσει την καθιερωμένη μομφή στα… “χαλκεία” που την παραποίησαν.

Όμως επειδή επρόκειτο για ξεκάθαρη δήλωση που δεν επιδέχετο παρερμηνείες και που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η κ. Δούρου και ο κ. Παπδημούλης που επέκριναν δημόσια τον κ. Λαφαζάνη, ο ηγέτης του κόμματος Α. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει την…υπέρβαση.

Τέσσερεις μήνες μετά τις διπλές εκλογές ζήτησε να στηθούν ξανά κάλπες! Παρ’ ότι πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν είχε προκληθεί αλλά είχε αποφύγει να διατυπώσει ένα προδήλως παράλογο αίτημα, το έπραξε για να καλύψει τη γκάφα Λαφαζάνη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται δύναμη ευθύνης ή παρασύρεται σε πολιτικά ατοπήματα για να καλύψει πολιτικά λάθη.
Στη συνέχεια ήρθε η ιστορία με τις φωτογραφίες των αστυνομικών που έδωσε στη δημοσιότητα. Με επίσημο τρόπο το κόμμα του κ. Τσίπρα, παραβιάζοντας ένα νόμο-σύμβολο για την αριστερά ,αυτό των προσωπικών δεδομένων, έκανε βορά μια ομάδα εργαζομένων επειδή κάποια στελέχη του έκριναν ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Και τέλος ήρθε ο χειρισμός της ονομαστικής ψηφοφορίας για τη συνταγματικότητας του τρίτου μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια “κοινοβουλευτική παράσταση” με επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε κριτική. Γιατί ενώ ήταν και αποδείχθηκε και εμπράκτως δεδομένη η στάση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου υπέρ της συνταγματικότητας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε με ένα τέχνασμα να αποσπάσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Ως εδώ καλά.
Το τρυκ έχει ξαναγίνει. Όμως το να καταγγέλλεις “θεούς και δαίμονες” όταν δεν αποδίδει και να θέτεις ακόμα και ζήτημα δημοκρατίας πάει πολύ!
Και αθροιζόμενο με τα υπόλοιπα δημιουργεί το ερωτηματικό αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια δημοκρατία “αλα καρτ”.
Αν επιθυμεί να ερμηνεύονται νόμοι ,κανονισμοί και πλειοψηφίες κατά το δοκούν και όχι κατά το σύνταγμα. Και όταν δεν τον βολεύουν οι ερμηνείες να καταγγέλλει…πραξικοπήματα όπως κατά συνήθεια κάνουν τα στελέχη του καθημερινά.
Είπαμε ότι τώρα που ο λαός τον έχρισε αξιωματική αντιπολίτευση με μια εκτόξευση των ποσοστών του εντός ολίγων εβδομάδων θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Ότι έχει ωριμάσει.

Είπαμε.
Μένει να το δούμε…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε