Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ο Τσίπρας έπεσε έξω”

“Ο Τσίπρας έπεσε έξω”

Επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι στεναχωριέται που η Ελλάδα πετυχαίνει, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα πάρουμε την επιμήκυνση. Όπως όλοι είδαν, μας δόθηκε. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση. Όπως όλα δείχνουν, την παίρνουμε και, ίσως, σημαντικά προσαυξημένη. Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι ο ειδικός λογαριασμός θα είναι στο εξωτερικό. Ο ειδικός λογαριασμός παραμένει ως έχει, στην Ελλάδα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι σήμερα, η κυβέρνηση, εξασφάλισε επιπλέον 700 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδόσει ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για στρατηγική υποτέλειας στους δανειστές και τονίζοντας ότι η επιβολή μηχανισμών για αυτόματες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, σε συνδυασμό με τον ειδικό λογαριασμό και τη «διόρθωση» του προϋπολογισμού, «καθιστούν τη χώρα μια οιονεί αποικία χρέους».

«Η ψήφιση του νέου μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού των δεκάδων δισεκατομμυρίων λιτότητας και ισοπέδωσης συνοδεύονται από δυσβάσταχτους όρους διεθνούς οικονομικής επιτροπείας, με επιβολή μηχανισμών για αυτόματες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Σε συνδυασμό με τον ειδικό λογαριασμό και τη «διόρθωση» του προϋπολογισμού, οι μηχανισμοί αυτοί καθιστούν τη χώρα μια οιονεί αποικία χρέους, όπου δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο απόκλισης από το μνημονιακό έκτρωμα. Κάθε μάλιστα αποτυχία στους στόχους του προγράμματος, που είναι η μόνη σίγουρη κατάληξη κάθε μνημονιακής πολιτικής, θα συνιστά λόγο για τη λήψη νέων απεχθών μέτρων σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχελογιαννάκης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε