Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει

Ο Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει

Οι εκλογές όποτε κι αν γίνουν δεν είναι και πολύ μακριά. Έτσι όλα τα κόμματα, μικρά και μεγάλα κάνουν το… κουμάντο τους.

Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν απορρίπτει συμμαχική κυβέρνηση αλλά λέει ότι θέλει να γίνει και μέρος της.

«Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης», δηλώνει στο Πρώτο Θέμα, ο κ.Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Αριστερά «οφείλει να μετατρέψει την ανάγκη για αλλαγή πορείας σε ένα πειστικό εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Και με ευρύτερες συμμαχίες να διεκδικήσει την κοινωνική εμπιστοσύνη για την υλοποίηση του».

Επισημαίνει ότι το ΚΚΕ αρνείται μέχρι στιγμής συνεργασία. «Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν μας αποθαρρύνει. Κάνουμε βήματα συνεννόησης με όλους όσοι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση», αναφέρει.

Ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία κατηγορεί ότι «έχει αναλάβει να προωθήσει μέχρι τέλους την ισοπεδωτική πολιτική ύφεσης, η οποία εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη». Επαναλαμβάνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι πολίτες δεν έχουν ψηφίσει την υπουργοποίηση ακροδεξιών, ούτε έχουν εγκρίνει αυτή την πολιτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Δεν μπορεί να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Να φύγει τώρα”

Έρχεται νέο κόμμα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

Χριστούγεννα με την τρόικα – Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης για τη δόση των 80 δισ.

Ντροπή! 15 απο τους 300 συζητούν τον προϋπολογισμό


Σαμαράς για εκλογές: Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε