Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Βενιζέλος εγκάλεσε την ‘Αννα και ζήτησε από Ρέππα χαμηλούς τόνους στα ταξί

Η παρουσία των δυο κορυφαίων υπουργών στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σήμερα το πρωί δεν θεωρείται από πολλούς τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ.Βενιζέλος ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τις δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα η υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες αν υπάρχει πολιτική αστάθεια δεν αποκλείεται ακόμα και να βγούμε από την ευρωζώνη!

Όσο για τον κ.Ρέππα, μπορεί η πρόφαση να ήταν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ενιαίο μισθολόγιο ενόψει και του υπουργικού, όμως πληροφορίες αναφέρουν οτι ζητήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση που υπάρχει με τον διάδοχό του στο υπουργείο Μεταφορών για το θέμα των ταξί.

Δεν τους είπε για την κόντρα με την Τρόϊκα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών απέφυγε να μπει σε διεξοδική συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της Ε.Ε., όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ζήτησαν να ενημερωθούν.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι διαπιστώνει από ευρωπαίους παράγοντες, προβληματισμό και δυσθυμία για τους ρυθμούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Φέρεται, επιπλέον, να είπε στους βουλευτές ότι η τρόικα δείχνει να αποδέχεται την καθυστέρηση αύξησης των εσόδων, λόγω της ύφεσης της οικονομίας, αλλά και να διατηρεί επιφυλάξεις για την πλήρη ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι θα είναι κοινές και όχι προνομιούχες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, οι μετοχές που θα πρέπει να καταθέτουν οι τράπεζες στην περίπτωση που καταφεύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για χρηματοδότηση. Ακόμη δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί ο εποπτικός ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν προλαβαίνουμε τις καρπαζιές – Σόιμπλε : Χωρίς την έγκριση της τρόικας κομμένες οι δόσεις στην Ελλάδα

Άνοδος στο Χ.Α – Πάνω από 1780 τα spreads

Παίζουν με τον φόβο του κόσμου! – ‘Εξοδο από την ευρωζώνη βλέπει η Διαμαντοπούλου αν υπάρχει αστάθεια

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε