Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο Βενιζέλος φεύγει… Οι εκλογές έρχονται

Ο Βενιζέλος φεύγει… Οι εκλογές έρχονται

– Η δήλωση Παπαδήμου που άνοιξε τον δρόμο για κάλπες
– Ποιός θα αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών
– Στις 17.00 ο κ.Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου
– Σαμαράς: Η απόφαση του Eurogroup ανοίγει τον δρόμο για εκλογές
– Στις 19.00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Πολλοί είναι εκείνοι που … βάζουν τα χρήματά τους στις 29 Απριλίου, είναι η ημερομηνία που “έχει κλείσει” σύμφωνα με τις πληροφορίες ωστόσο… ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να δηλώσει νωρίς το πρωί: “μην ψάχνετε την ημερομηνία μπορεί να πέσετε όλοι έξω”.

Κι αυτό, με βάση τη δήλωση του Πρωθυπουργού “όταν επικυρωθεί η δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί γι αυτό το σκοπό θα έρθει η ώρα για τις εκλογές”. Το χρονοδιάγραμμα λέει επίσης ότι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για το “κούρεμα” έτσι μάλλον οι ημερομηνίες είναι ακόμη ανοιχτές…

Κατά τον Πρωθυπουργό η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να έλθει στη Βουλή μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο Βαγγέλης φεύγει

Η σημερινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το Eurogroup είχε λένε πολλοί μια διάθεση απολογισμού. Ειδικά οι πρώτες κουβέντες που εκστόμισε ίσως να τα λένε όλα.

“Οκτώ ολόκληρους μήνες που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση του Υπουργού Οικονομικών, δίνουμε έναν αγώνα με τον Πρωθυπουργό, τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Πίσω από τη σημερινή απόφαση, δεν κρύβεται μόνο η προσπάθεια και η δουλειά της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κρύβονται οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού.”

Το γεγονός επίσης ότι ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους συνεργάτες του, δείχνει μια τάση “κλείνω ένα κεφάλαιο και ανοίγω ένα άλλο”. Αυτό της διεκδίκησης της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος μετράει ημέρες ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Μπορεί πολλές εκκρεμότητες να είναι ανοικτές, όμως τα βασικά ολοκληρώθηκαν. Μπορεί και άλλος να βγάλει την δουλειά μέχρι τις εκλογές.

Και η θέση του υπουργού Οικονομικων να μην μείνει κενή αλλά να γίνει μια κίνηση α λα Μόντι και ο κ. Παπαδήμος να αναλάβει συμβολικά αλλά και ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών.

Κάποιοι μιλούν και για αναβάθμιση του Φίλιππου Σαχινίδη αλλά μόνο σε πρακτικό επίπεδο. Για να προχωρούν όλα τα διαδικαστικά θέματα.

Σαμαράς: Σημαντικη η απόφαση

Σημαντική και θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Από την Κύπρο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της παρουσία και ανοίγει τον δρόμο για εκλογές.

Σε αυτή την απόφαση, όπως είπε, η στάση της ΝΔ υπήρξε καθοριστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόνιμη τρόικα στην Αθήνα, μόνιμος λογαριασμός για το χρέος, μόνιμος και ο γγ Φορολογικών – Οι όροι των δανειστών για το “πακέτο” των 230 δισ.

«Βγάλτε τα λεφτά απ’ τα σεντούκια»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε