Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι 60 μέρες που θα κρίνουν το Μνημόνιο – Τι θα πει ο Σαμαράς στην τρόικα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πέμπτη το μεσημέρι θα συναντήσει για πρώτη φορά τους εκπροσώπους των δανειστών.

Για τελευταία φορά, σήμερα, το πρωθυπουργικό γραφείο θα λειτουργήσει στην… Κηφισιά, αφού από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου και μπαίνει στην τελική ευθεία η… αντεπίθεση για να πειστούν οι δανειστές ότι η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί κάποιους από τους όρους του Μνημονίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχτεί ξανά στο σπίτι του τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για την τελευταία συνεργασία της «κυβερνητικής τρόικας» πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους απεσταλμένους του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ και τις προγραμματικές δηλώσεις.

Στόχος της κυβέρνησης στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός, το μεσημέρι της Πέμπτης, με τους Πο Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) είναι να σταλεί σαφές μήνυμα ότι η στασιμότητα που επέφερε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, αποτελεί παρελθόν. Και ότι από ‘δω και πέρα, η Αθήνα θα «τρέξει».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στους επικεφαλής της τρόικας ένα πρόγραμμα 60 ημερών. Θα ξεκαθαρίσει πως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι η επιθετική πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και της μείωσης του κράτους, με συγχωνεύσεις 60 οργανισμών. Θα παρουσιάσει και μια λίστα με εταιρίες που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν άμεσα.

Και αφού παρουσιάσει το πρόγραμμα των 60 ημερών, θα θέσει στους τροϊκανούς και την επανεξέταση συγκεκριμένων πτυχών του Μνημονίου, με τη σημείωση πως πρώτα θα γίνουν οι κινήσεις που έχουν προαναγγελθεί.

Οι επικεφαλής της τρόικας φτάνουν στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποχωρήσουν, για να συντάξουν την έκθεση προόδου και να επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου. Τότε, θα τεθεί επί της ουσίας στο τραπέζι το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επαναδιαπραγμάτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο – Ποιοι φεύγουν και πως μέχρι το 2015 – Όλο το σχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στην τρόικα

Λαγκάρντ: «Δεν έχω καμία διάθεση να διαπραγματευτώ με τους Έλληνες»

Λίστα με αποκρατικοποιήσεις δίνει την Πέμπτη στην Τρόικα ο Σαμαράς – Τι άλλο θα τους πει

Το απόγευμα της Παρασκευής οι προγραμματικές δηλώσεις

Με εντολή Σαμαρά τέλος οι αμειβόμενες επιτροπές υπουργείων – Ποιές είναι οι ειδικές γραμματείες που θα καταργηθούν

Το… βλέμμα του Σαμαρά λίγο πριν τις προγραμματικές! Οι εξετάσεις του πρωθυπουργού για την επίσημη εμφάνιση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε