Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι Αγανακτισμένοι “θορύβησαν” τους βουλευτές – Παπουτσής: “Ε, όχι, αυτό δεν είναι δημοκρατία!”

Οι Αγανακτισμένοι “θορύβησαν” τους βουλευτές – Παπουτσής: “Ε, όχι, αυτό δεν είναι δημοκρατία!”

Τα όσα έγιναν χθες βράδυ με τον αποκλεισμό της Βουλής από διαδηλωτές μεταφέρθηκαν και μέσα στο κοινοβούλιο.
Θορυβημένος ο Πρόεδρος της Βουλής, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων οτι “Τέτοια φαινόμενα κρύβουν κινδύνους για την δημοκρατία μας”.

Το βράδυ της Τρίτης, πολλοί βουλευτές αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Βουλή από την πίσω πόρτα. Μάλιστα μια βουλευτής συνοδευόμενη από πυροσβέστες και συναδέλφους της με φακούς, προσπαθώντας να φύγει από την πλευρά του Εθνικού Κήπου, στραμπούληξε το πόδι της.

Εκατοντάδες διαδηλωτές αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς στην Βουλή, απέκλεισαν την είσοδο και τελικά αρκετή ώρα αργότερα και ενώ έγινε ειδικός διάδρομος στην Β. Σοφίας για να αποχωρήσουν οι βουλευτές με τα αυτοκίνητά τους, πολλοί ήταν εκείνοι που τους αποδοκίμασαν.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ)

Δήλωση καταδίκης της χθεσινοβραδυνής αποδοκιμασίας εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ.Παπουτσής αφού λέει οτι όλοι στην κυβέρνηση, συναισθάνονται την αγωνία των πολιτών, που την εκφράζουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες και οτι  η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους εντός και εκτός της χώρας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

  “Θέλω να πω πολύ καθαρά, ότι οι εκδηλώσεις όπως αυτές που ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό, εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού βουλευτών, δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα.

Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.
Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική.
Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές, για την πατρίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας.
Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στο μέγιστο βαθμό, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα.

Μέσα στη Βουλή

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, λέγοντας: “Η ανάπτυξη είναι πεδίο σύγκλισης και συναίνεσης και σας καλώ να ψηφίσουμε το ν/σ για να στείλουμε μήνυμα ότι είναι εθνική υπόθεση”.

“Tο βουητό γίνεται όλο και πιο έντονο να το λάβουμε υπόψη μας”, είπε παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

“Δεν μπορεί η βουλή να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να συμπεριφέρονται στην αίθουσα, όπως στον Τιτανικό. Η κοινωνία εξεγείρεται”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
“Πότε τελικά θα βγούμε από τη χαραμάδα και θα δούμε το φως”, είπε με την σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.

“Πολύς κόσμος στις πλατείες. Τι φτάνει σε μας από αυτή τη βουή; Φόβος και ανασφάλεια… τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Μία λύση να επικροτούμε αυτά τα κινήματα, το εύκολο. Η άλλη, το δύσκολο είναι να δώσεις θετική διέξοδο, όχι να αντιμετωπίσεις την έκφραση της διαμαρτυρίας, στην οποία μπορεί να πρέπει και να σιωπάς, αλλά το πραγματικό πρόβλημα”, είπε ο Χρήστος Πρωτόππαπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 50.000 Αγανακτισμένοι πολιόρκησαν τους “300” – Φυγαδεύτηκαν απ’ την αστυνομία οι πολιτικοί – Δείτε τα βίντεο

Λαοθάλασσα στα Προπύλαια – “Αγανακτισμένος” ο Μίκης Θεοδωράκης : “Εάν φυσήξουμε όλοι μαζί θα φύγουν”

Πετσάλνικος για αποκλεισμό της Βουλής: “Τέτοια φαινόμενα κρύβουν κινδύνους για την δημοκρατία μας”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε