Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οι άνθρωποι της τέχνης μιλούν έξω απ’ τα δόντια για το αποτέλεσμα

Οι άνθρωποι της τέχνης μιλούν έξω απ’ τα δόντια για το αποτέλεσμα

Πριν τις εκλογές μίλησαν ή το απέφυγαν. Τα κόμματα λέγεται ότι τους χρησιμοποιούν ως δόλωμα, λόγω της αναγνωρισιμότητας τους. Γεγονός είναι πως και τις κρίσιμες ώρες οι καλλιτέχνες «ανοίγουν το στόμα τους» και τα λένε έξω… από τα δόντια.

Πέτρος Τατσόπουλος (συγγραφέας -υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθηνών): «Ήταν συγκλονιστικό το αποτέλεσμα, πλήρως ανατρεπτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το πρόκριμα και αν και χλευαζόταν προεκλογικά, λοιδορήθηκε και για την πρόταση του για τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς. Το εκλογικό αποτέλεσμα υπερτετραπλασίασε – αν όχι πενταπλασίασε- την εκλογική δύναμη που είχε το 2009. Ελπίζουμε και αυτή την ιστορική στιγμή να μην απεμπολήσουν τα κόμματα της αριστεράς την ιστορική ευκαιρία για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση της αριστεράς με ψήφο ανοχής και αριστερών δυνάμεων καθώς και ενός τμήματος του αντιμνημονιακού ΠΑΣΟΚ που ελπίζουμε το αποψινό αποτέλεσμα να μην έχει επάνω του καταθλιπτική αλλά απελευθερωτική επίδραση».

Θανάσης Χειμωνάς: (συγγραφέας-υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α΄Αθηνών): «Είναι ένα αποτέλεσμα πολύ άσχημο, όχι μόνο για το κόμμα μου, αλλά γενικότερα για την χώρα. Είδαμε ότι τα κόμματα με στοιχειώδεις προτάσεις για την κρίση καταποντίστηκαν, τα μικρότερα κόμματα που δεν δημαγώγησαν, δεν παρασύρθηκαν να κινδυνεύουν να μην μπουν στη Βουλή να είναι ήδη εκτός και κόμματα, χωρίς ουσιαστική πρόταση να θριαμβεύουν. Το χειρότερο όμως είναι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. Αυτό μας εκθέτει ανεπανόρθωτα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ιστορία. Οδηγούμαστε πιθανότατα σε ακυβερνησία, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο».

Κώστας Καζάκος: (ηθοποιός-υποψήφιος ΚΚΕ στην Ηλεία): « Είναι σα να είμαστε στην Πλατεία Συντάγματος και να παρακολουθούμε τον ελληνικό λαό να ρίχνει γιαούρτια στο πολιτικό σύστημα. Εμείς ως ΚΚΕ είπαμε την αλήθεια, αλλά δεν μπορούμε να πάμε σε συγκυβέρνηση και να ψηφίζουμε τα νέα μέτρα εναντίον του λαού. Το ποσοστό μας φαίνεται να είναι ανεβασμένο. Επίσης, δεν φαίνεται να προκύπτει κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον ελληνικό λαό , θα έχουμε περιπέτειες, θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Μέχρι να αποκατασταθούν τα πράγματα χρειάζεται χρόνος και αγώνας μεγάλος και κυρίως ο ελληνικός λαός να ξεφύγει από τα ψεύτικα διλήμματα».

Αλέκος Φασιανός (ζωγράφος):« Φοβάμαι την ακυβερνησία που θα οδηγήσει στην καταστροφή».

Δημήτρης Πιατάς (ηθοποιός): «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος ως ελεύθερος Έλληνας. Ο λαός σήμερα εκφράζει το πραγματικό του συναίσθημα, κι όχι το εκβιαστικό του συναίσθημα».

Εύα Κοταμανίδου (ηθοποιός): «Είναι φανερό ότι τιμωρήθηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα για την αλαζονεία τους. Αυτό που μ’ ενοχλεί αφάνταστα είναι ότι υποκόμματα παίρνουν ποσοστά».

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (σκηνοθέτης): «Έχει ενδιαφέρον η ωριμότητα του κόσμου που δεν φοβήθηκε τα διλήμματα και έδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ελπιδοφόρο αυτό. Παρά την αφόρητη προπαγάνδα που έγινε το τελευταίο διάστημα για τους κινδύνους ακυβερνησίας, το εκλογικό σώμα ψήφισε μετακινούμενο με βάση την ιδεολογία του. Οι δεξιοί ψήφισαν δεξιότερα και οι κεντρώοι ψήφισαν Αριστερά».

Ακύλας Καραζήσης (ηθοποιός): Μακάρι να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα. Το εύχομαι από καρδιάς. Κάποια από τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά δυσάρεστα (η άνοδος του κομματιού της λαϊκιστικής δεξιάς αλλά και της λαϊκίστικης αριστεράς). Με νοιάζει στους επόμενους έξι μήνες να υπάρχει η χώρα μου. Επίσης πιστεύω ότι τώρα χρειάζεται μετριοπάθεια και να μάθουμε να συζητάμε. Επίσης οι εκλογές δεν είναι sms για να στέλνουμε μηνύματα. Ψηφίζουμε για να κυβερνηθεί ο τόπος. Ελπίζω να κυβερνηθεί».

Bάνα Μπάρμπα (υποψήφια του ΛΑΟΣ στη Β΄Αθηνών) Αυτό που φαίνεται είναι ότι χτυπήθηκε ο δικομματισμός. Η οργή του κόσμου φάνηκε. Το θέμα τώρα είναι μην μείνει ακυβέρνητο το καράβι, να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο».

Μάνια Παπαδημητρίου (ηθοποιός-υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Επικρατείας): «Ο ελληνικός λαός δήλωσε-φώναξε με όλους τους τρόπους την αντίθεσή του στο Μνημόνιο και τις στενές διαπραγματεύσεις με τα τραπεζικά συμφέροντα που οδηγούν στον αφανισμό των ζωών των απλών ανθρώπων. Εμείς πρέπει να ακούσουμε αυτές τις φωνές και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε