Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις ανακοινώσεις Βενιζέλου

Μέτρα ύφεσης χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία τα νέα μέτρα, το ΚΚΕ κάλεσε σε “οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια”, για “κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία” κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρόκειται για “μνημονιακή οικονομική πολιτική της διάλυσης των πάντων”.

«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης υπογραμμίζοντας πως «σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως». Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως «οι συγκρούσεις των μελών της, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητά της, κατέληξαν σε νέα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα, που ο κ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει χθες, αφήνοντας σήμερα το έργο αυτό στον “αντ’ αυτού”».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ τα «νέα δυσβάστακτα μέτρα που ακυρώνουν τη χθεσινή ομιλία του κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του και ρίχνουν νέα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη».

«Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης – τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ» αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ το οποίο καλεί σε «πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις». «Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης» αναφέρει το ΚΚΕ και ζητάει «εμπιστοσύνη στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ή ο λαός θα σωθεί ή η κερδοφορία της πλουτοκρατίας».

«Το ΠΑΣΟΚ όσο και να συναναστρέφεται τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της τρόικας, παραμένει βαθειά στο DNA του η κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ και υπογραμμίζεται:
«Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που στην ουσία ακόμη κομμουνιστικοκρατείται μέσω των συντεχνιών.Καιρός να απελευθερώσουμε την χώρα από τις δουλείες που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

“Ενώ ο πρωθυπουργεύων αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανήγγειλε τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοικοκυριών, μέσω του ισοπεδωτικού φόρου για τα ακίνητα, ανέθεσε στον πρωθυπουργό να παρουσιάσει το περιτύλιγμα της αντικοινωνικής και χρεοκοπημένης πολιτικής του” αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζεται πως είναι “πρωτοφανές να μιλάει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και την επομένη να εξαγγέλλονται νέα μέτρα”.

“Η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού πως η ανεργία θα είναι ο μόνιμος σύντροφος κάθε σπιτικού της χώρας μας τα επόμενα χρόνια αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε ο ίδιος και η πολιτική του μνημονίου” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως “η φτώχεια και η διάλυση της οποιασδήποτε κοινωνικής προστασίας και υποδομής θα είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά της ζωής μας τις επόμενες δεκαετίες αν δεν ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση . Η μνημονιακή οικονομική πολιτική της διάλυσης των πάντων, από πλευρά της κυβέρνησης, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια και την αντοχή του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας.”

“Η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και αποτελεί μονόδρομο η ανατροπή της ίδιας και της πολιτικής της. Η απάντηση και η ελπίδα βρίσκεται στη διαμόρφωση ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου που θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας προς όφελος της κοινωνίας” καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .

“Η κυβέρνηση μετά από ανικανότητα και φαυλότητα μηνών, πανικόβλητη πλέον, βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο κάνοντας τα ίδια λάθη. Αντί να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίζουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία, για πολλοστή φορά επιλέγει την υπερφορολόγηση των συνηθισμένων και εξαντλημένων ιδιωτών” αναφέρει ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να αγγίξει τις γκρίζες περιουσίες, εφορμά για μια ακόμα φορά επί δικαίων και αδίκων, χωρίς κανένα κριτήριο. Χαρατσώνει την ιδιοκτησία οποιουδήποτε ακινήτου ανεξάρτητα από τον πλούτο του κάθε ιδιοκτήτη και τον τρόπο που αποκτήθηκε, οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης.

Διαβάστε
Ντου Βενιζέλου σε Γερμανούς και ακίνητα – Θα πληρώνουμε για δύο χρόνια ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ – Σε ποιούς κόβει έναν μισθό

Μέχρι 2.500 ευρώ θα πληρώσουμε τα νέα μέτρα Βενιζέλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε