Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ

Εν αναμονή εξελίξεων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να δουν τι πρόκειται να γίνει τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανάλαβε την κυβέρνηση. Το «λουκέτο» που είχε βάλει στην ΕΡΤ η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση που είχε δεσμευτεί πως αν αναλάμβανε την κυβέρνηση θα έκανε αλλαγές στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΕΡΙΤ λοιπόν, σύμφωνα με το πρόγραμμά του είναι οι ακόλουθες:

– Θα επαναπροσληφθούν με το ίδιο είδος σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου –  που είχαν κατά την ημέρα κατάργησης της ΕΡΤ – όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούσαν την 11/06/2013, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν. Ωστόσο όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί στη ΝΕΡΙΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου αποκλειστικά μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ θα διατηρήσουν τη θέση τους.

–  Θα επιστρέψουν στις θέσεις τους με το ίδιο είδος σύμβασης όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούσαν στην ΕΡΤ Α.Ε. ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στις 31/12/2012 και η σύμβασή τους είχε λήξει έως τις 11/06/2013.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας μάλιστα αναφερόταν ότι όλοι οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν με σύμβαση αορίστου χρόνου θα εισπράξουν τους μισθούς υπερημερίας από τις 11/06/2013 έως την επιστροφή τους, ενώ θα πρέπει να επιστρέψουν (με συμψηφισμό) τα ποσά που τους έχουν καταβληθεί για αποζημίωση και για επίδομα ανεργίας. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου κατά την 11/06/2013, οι οποίοι εν τω μεταξύ έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Αυτά λοιπόν είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια η νέα κυβέρνηση έχει λίγες ώρες που έχει αναλάβει, αλλά τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα δούμε τι θα κάνει και κατά πόσο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε