Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Οι δηλητηριώδεις τακτικές της τελικής ευθείας

Οι δηλητηριώδεις τακτικές της τελικής ευθείας

Καθώς ο χρόνος μετρά  αντίστροφα προς τις καθοριστικές εκλογές της Κυριακής , κοιτά κανείς ολόγυρα και δεν γνωρίζει τον τόπο . Δυο  κύρια ρεύματα διατρέχουν το εκλογικό σώμα και ανταγωνίζονται ποιό  θα εκβάλει πρώτο στη θάλασσα των ναυαγίων.

Φασιστικά μορφώματα αναπτύσσουν δυναμική εγκατάστασης μέσα στον κοινωνικό  ιστό, μέρος του οποίου επιδοκιμάζει προκάλυπτα την   επίλυση διαφορών με όρους τραμπουκισμού και κανόνες συμμοριών .

Ο ΣΥΡΙΖΑ του πολιτικού ακτιβισμού , των πανεκπαιδευτικών του ΄07, των Δεκεμβριανών του ΄08, της διάσπασης του ΄10, των αγανακτισμένων του  ΄11, χωρίς καλά – καλά να το καταλάβει βρίσκεται    στο τιμόνι ενός  πλεούμενου ερειπίου .

 Και αφού αρχικά διατυμπάνισε πως θα το οδηγήσει σαν καταμαράν καταγγελίας των επαχθών δανειακών συμβάσεων, τώρα μάλλον  καταλαβαίνει πως πρέπει να το πάει σαν ρυμουλκούμενο στη δεύτερη ή τρίτη ευρωπαϊκή  ταχύτητα.

Θλιβερές καρικατούρες πολιτικών αντιπαραθέσεων με επίκεντρο ζητήματα  επαναστατικής βίας, τρομοκρατίας και ασφάλειας επανέρχονται με συνταγές του ΄80.  Μια 20ετία και πάνω επενδύθηκε από την ΝΔ στη διασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία.

 

Αστεία βιβλία γράφτηκαν και μάλιστα από τωρινούς πρωταγωνιστές του προεκλογικού τοπίου , έωλες θεωρίες αναπτύχθηκαν σε δηλητηριώδες κλίμα . Μέχρι που ήρθαν η ΟΝΕ , το χρηματιστήριο , τα εξοπλιστικά , η εξάρθρωση , οι ολυμπιακοί και το πλήρες όργιο της διακομματικής διασπάθισης και η χρεοκοπία .

Ο πλούτος από τα όργια διαφθοράς και  φοροκλοπής και της γελοίας οικονομίας των υπηρεσιών  και των επιδοτήσεων , εξουδετέρωσε σαν αντίδοτο το δικομματικό δηλητήριο .  Αυτό  τώρα επανεγχέεται στο έδαφος της νέας πόλωσης , της νέας φτώχειας και της διαχείρισης της .

Οι αποκαλύψεις  τύπου Ιφικράτη ,οι επιλεκτικές στρεβλώσεις περί τον Ζίζεκ δεν έχουν μεγάλη πέραση σε μια κοινωνία ,που είναι είτε   ανεβασμένη στα κεραμίδια είτε φυτοζωεί στα υπόγεια της περιθωριοποίησης.

Κοιτάει, κανείς, ολόγυρα και δεν αναγνωρίζει τον συρρικνωμένο τόπο με τους αγριεμένους ανθρώπους  , τα φασιστικά μετερίζια   και το νέο εξουσιαστικό δίπολο .  Μιας αποψιλωμένης δεξιάς από τη μια  και ενός υπερενισχυμένου ΣΥΡΙΖΑ  , πολυσυλλεκτικής δυσαρέσκειας  από την άλλη.

Μετρά  ,κανείς ,τα επτά σημεία της  ΔΗΜΑΡ, τα οκτώ που περιφέρει το  ΠΑΣΟΚ , σαν δαρμένος σκύλος , την  διαχρονική αδιαλλαξία του ΚΚΕ και σκέφτεται πόσο θα αντέξει οποιαδήποτε κυβέρνηση της επόμενης εβδομάδας με πολλές επιμέρους προβλέψεις του προϋπολογισμού για τα περισσότερα υπουργεία, να εξαντλούνται στο εξάμηνο .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε