Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι Έλληνες θα προτιμούσαν ένα κόμμα Παπαδήμου”

Ο τίτλος ανήκει στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που συνεχίζει :” Η αθλιότητα των κατεστημένων κομμάτων της Αθήνας”.

Ο Γερμανός ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα κάνει λόγο για κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων, για τα οποία εκτιμά, με βάση τις δημοσκοπήσεις, πως δεν αποτελούν πια κόμματα εξουσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που φιλοξενεί η Deutsche Welle, υψηλή δημοτικότητα και αποδοχή έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Σύμφωνα μάλιστα με τις δημοσκοπήσεις, το 47% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα κόμμα υπό τη ηγεσία του Παπαδήμου, μολονότι ο τελευταίος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα.

Έμφαση δίνεται στη συντριπτική διαφορά δημοτικότητας μεταξύ του Λουκά Παπαδήμου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σημειώνεται ότι η μάχη για τη διαδοχή του τελευταίου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιβαρύνει το κυβερνητικό έργο.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος επισημαίνει ότι η εποχή των Παπανδρέου οδηγείται μετά από τρεις γενεές πολιτικών στο τέλος της.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε