Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να δώσουν ένα μισθό για το δημόσιο χρέος

Την απόφαση έλαβαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν να καταθέσουν υπέρ του ελληνικού δημοσίου τον έναν από τους μισθούς που λαμβάνουν από το Ευρωκοινοβούλιο, ως συμβολή στις προσπάθειες που γίνονται για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Στην ανακοίνωση της η ευρω-ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες περιόδους για την Ελλάδα οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε στις θυσίες του ελληνικού λαού για τη διάσωση της χώρας, κάνοντας πράξη τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αυτονόητο ότι όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές θα πρέπει να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να καταβάλουν από έναν μηνιαίο μισθό».

Στην αντίστοιχη δήλωση της, η ευρω-ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

«Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του χρέους της χώρας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που λαμβάνουν μισθό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή ενός μηνιαίου μισθού υπέρ των προσπαθειών που γίνονται για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Τα ποσά θα καταβληθούν σε ειδικό λογαριασμό με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε